Fener siyasi parti gibi olacak

Güncelleme Tarihi:

Fener siyasi parti gibi olacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2012 23:53

Sarı lacivertlierin 1 milyon üye projesinin detayları birer birer ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, siyasi partilerin mahalle, il ve genel merkez sıralanması gibi bir yapılanma içine girecek. Ancak mevcut üyeler ikna edilebilmiş değil.

AZİZ Yıldırım’ın geçtiğimiz hafta sonu Fenerbahçe’nin Anadolu dernekleri ile yaptığı toplantıda detaylı bir şekilde anlatmadığı proje, siyasi partilerin yapılandırılmasını andırıyor. Dernek yöneticilerine öncelikle 3 Temmuz sürecinde verdikleri destek dolayısıyla teşekkür eden Yıldırım ardından da projeden bahsetti. Bu kapsamlı plan ile ilgili 1 ay sonra bir toplantı daha yapacaklarını belirten Yıldırım derneklere düşen rol konusunda da dileklerini iletti. Ancak projeye tüm üyeler henüz ikna edilebilmiş değiller.  İşte Fenerbahçe’nin 1 milyon üye projesinin detayları:

Divan Kurulu yetkileri artırılıp önem kazanacak

Haberin Devamı

F.Bahçe tıpkı siyasi partilerin mahalle, il ve genel merkez sıralamasıyla yapılandığı gibi 1 milyon üye projesinde benzer bir yapılanma içine girecek. Sarı lacivertliler önce derneklerden üyeleri kulübe üye yapacak ardından da bu üyelerin seçeceği delegelerin kongrelerde oy kullanmalarını sağlayacak.

Mevcut üyeler şu anki konumlarını kullanacak. Kulübün sosyal tesislerinden faydalanmaya devam edecek. Ancak 1 milyon üye kapsamında yer alan diğer üyelerin hakları kısıtlı olacak. Oy kullanmaları, derneklerde yapılacak delege seçimlerinde bu hakkı elde etmelerine bağlı olacak.

F.Bahçe’nin 1 milyon üye projesi için bir tüzük değişikliği şart. Ancak mevcut üyeler bu yeni oluşum konusunda henüz ikna edilebilmiş değil. Şu an mevcut tüzük 1 milyon üye yapılması konusunda uygun değil. Çünkü Fenerbahçe her yıl mevcut üye sayısının yüzde 10’u kadar kişiyi kongre üyesi yapabiliyor.

Yeniden yapılanmaya gidecek Fenerbahçe Spor Kulübü’nde  divan kurulunun yetkileri de artırılarak bir senato görevi görmesi sağlanacak. Bu da yakın gelecekte Divan kurulu başkanlık seçimlerini çok daha önemli bir hale getirecek. Divan Kurulu’nun şu anda yetkileri oldukça kısıtlı durumda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!