Fener Rum Patriği Bartholomeos'tan Eğirdir'e ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Fener Rum Patriği Bartholomeostan Eğirdire ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2018 14:35

Fener Rum Patriği Bartholomeos'tan Eğirdir'e ziyaret

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - FENER Rum Patriği Bartholomeos, Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki Ayastefanos Kilisesi'ni ziyaret etti.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Pisidia Metropoliti Sotirios Trampas, çok sayıda papaz ve Hıristiyanlar, Eğirdir ilçesindeki Yeşilada'da bulunan Ayastefanos Kilisesi'ni ziyaret ederek, dua etti. Daha sonra bir restoranda yemek yiyen Bartholomeos ve beraberindekilere Eğirdir Klasik Müzik Festivali kapsamında Yunanistan ve Kore'den gelen ekipler müzik dinletisi sundu.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl'e teşekkür ederken, "Siz bu kiliseyi, dedelerimizin kilisesini restore etmekle diğer dinlere karşı olan saygınızı göstermiş oldunuz. Daha geniş olarak insanlığın müşterek değerlerine olan saygınızı göstermiş oldunuz. Bizler cemaat olarak, Hıristiyan olarak, Türk vatandaşı olan bizler ve diğer ülkelerden gelmiş olan Hıristiyan kardeşlerimizin adına sizlere şükranımızı sunuyoruz. Sizler bizden ne oy bekliyorsunuz ne de başka bir şey bekliyorsunuz. Teveccühünüz ve yeni nesillere verdiğiniz dersten dolayı sizleri kutluyoruz. İleride bütün restorasyon tamamlandığı zaman ilgili makamların izinleriyle bugün gerçekleştiremediğimiz ayinimizi gerçekleştiririz. Bu bize büyük mutluluk verecektir. Bütün Eğirdirlilere hayır dualarımızı iletmenizi rica ediyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Ömer Şengöl de "Benim tüm hizmetlerim oy için değildir. Hepimizin tek rabbi olan Allah'ın rızası içindir. Bu nedenle dinsizler de dahil tüm insanların Eğirdir'de rahat yaşamaları, Eğirdir'de rahat gezmeleri için yasaların bana verdiği yetkiye dayanarak gerekli işlemleri yapıyoruz. 1922'de adadan Yunanistan'a göç eden ailelerin torunları ve çocuklarıyla ahbaplıklarım var. Bu vesileyle hoş geldiniz diyorum, sayın patrik hazretlerinin dediği gibi, Allah uzun ömür verir, kısmet ederse, tam teşekkül etmiş bir kilisede tekrar bu insan oğullarıyla birlikte olmayı yüce Allah'tan diliyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!