Fener isyan etti

Güncelleme Tarihi:

Fener isyan etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sarı lacivertli yönetim, Tahkim Kurulu'na başvuruyor.

Asbaşkan Mahmut Uslu, ‘‘Karar 21. asrın Türk spor tarihindeki en büyük ayıptır’’ yorumunu yaparken, Murat Özaydınlı, ‘‘Bu cezayı verenler, kamu vicdanında kendilerini cezalandırıyorlar’’ diye konuştu.

PROFESYONEL Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe ve Galatasaray'a verdiği ‘‘Seyircisiz oynama’’ cezasına Fenerbahçe cephesinden büyük tepki geldi. Sarı lacivertli yöneticiler, federasyona ateş püskürdü. Asbaşkan Mahmut Uslu, ‘‘Karar 21. asrın Türk spor tarihindeki en büyük ayıptır. Bunu kamuoyuna nasıl anlatacaklar. Bu sadece Fenerbahçe camiasına değil, futbolsevere de büyük saygısızlık. Bunlar 17. asırda yaşayan Rönesans dönemindeki insanlar’’ yorumunu yaptı.

TEK BİR OLAY YOK

Uslu, Spor Bakanı ve Başbakanı göreve davet ederek, ‘‘Kamu görevi yaptığını unutan bu insanlara karşı her türlü yasal hakkımızı savunacağız. Tahkim’e başvuracağız, gerekirse mahkemeye vereceğiz. Fenerbahçe Stadı'nda 8 maçı 30 bin kişiyle oynadık. Bir tek olay yok. Kaldı ki bu maçların 4'ünü telörgüsüz oynadık. Federasyon gerekçe olarak çıkan olayları gösteriyor. Biz Fenerbahçe olarak ne olay çıkardık merak ediyoruz. Eğer bir olay çıktıysa, Galatasaraylılar kendi çimlerini yaktılar’’ diye konuştu.

KABUL EDİLEMEZ

Asbaşkanlardan Murat Özaydınlı da ‘‘Olay kabul edilecek gibi değil’’ diyerek şunları söyledi: Ali Sami Yen Stadı'nda demirparmaklıklar arasına sıkıştırılmış 1500 seyirci var. Sahaya atılan bir tane meşale yok. Saha kenarına atılanları da tasvip etmiyoruz. Ama burada kulübün suçu nedir? Bu cezayı verenler kamu vicdanında kendilerini cezalandırıyorlar. Bu hukuk rezaletinin Tahkim Kurulu’nun sağduyulu üyeleri tarafından değerlendirileceğine ve ülkemizdeki hukuğun üstünlüğünü ispat edeceklerine güveniyoruz. Taraftarımızı sakin olmaya davet ediyoruz. Herhangi bir tahriğe kapılmalarını istemiyoruz.’

Genel Sekreter Vedat Olcay ise saçma bir karar alındığına dikkat çekerek, ‘‘Futbol tarihimizde ilk kez deplasmanda oynayan bir takımın sahası seyircisiz oynamaya kapanıyor. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!