Fener ışığı gördü

Güncelleme Tarihi:

Fener ışığı gördü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2009 00:00

Eczacıbaşı Zentiva karşısındaki final serisinde üçüncü maçı kazanarak 2-1 öne geçen sarı lacivertli kızlar, salı günkü karşılaşmayı da kazanırsa filede şampiyon olacak.

AROMA Voleybol Birinci Ligi Bayanlar Play-Off final serisinin üçüncü maçında Fenerbahçe Acıbadem, Eczacıbaşı Zentiva’yı 3-1 yenip durumu 2-1’e getirdi ve bir adım öne geçti. İki takımda üst üste oynamanın verdiği yorgunluktan temposu düşük, inişli çıkışlı bir grafik çizerken, sahada daha diri kalan Fenerbahçe Acıbadem oldu. Sarı lacivertliler oyunun genelinde çok iyi blok yaptı, taktik ve smaç servisler attı. Seda geri alan ataklarında, Marina ve Anja köşelerden, Eda tek ayak kayarak iki numaradan Eczacıbaşı sağ alanına vurduğu toplarla etkili oldu. Valeriya defansı toplayan, Çiğdem yine kritik anlarda deneyimini ortaya koyup görevini yapan oyunculardı. Oksana, smaçörlerini çok iyi yönlendirdi.

Karşı koyamadılar

Servis karşılamada ve manşetlerde sıkıntılar yaşayan Eczacıbaşı Zentiva, Naz’a olumlu toplar getiremeyince yine köşelerden yüksek toplarla oynamak zorunda kaldı. Böyle olunca da smaçörleri karşılarında çok iyi yerleşen üçlü ve ikili bloklara takılmaktan kurtulamadı. Defansı Gülden ile birlikte tek başına toplama çabası içersindeki Esra ile "yorgun silah" Mirka’nın çabaları yetersizdi. Eczacıbaşı Zentiva’yı çok iyi çözen Fenerbahçe, önceki maçların birer kopyası gibi servisleri Esra ile Mirka’nın arasına atması ile rakibinin manşet düzenini bozdu. Bu maçta Eczacıbaşı’nın manşet krizinin ileri boyutlara taşınması pas organizasyonunu çökerttiği gibi smaçörlerini de oyundan düşürdü. İkinci sette Nancy’nin oyuna alınması takımını ateşledi ama o topları öldürdükçe pasörlerin bu oyuncu üzerine yüklenmesi de yorulmasına neden oldu. Serinin dördüncü maçı salı günü oynanacak. Fenerbahçe kazanırsa şampiyon, eşitlik halinde ise mutlu sona ulaşacak ekip perşembe günü belli olacak.

F.BAHÇE-ECZACIBAŞI

SALON: TVF 50. Yıl

HAKEMLER: İlhami Şenyurt (***), Hikmet Ay (***)

FENERBAHÇE ACIBADEM: Oksana (***), Marina (***), Çiğdem (**), Seda (***), Anja (**), Eda (***)(Valeriya-libero ***, Merve **, Necla **, Nisa *, Ergül *)

ECZACIBAŞI ZENTİVA: Esra (**), Tracy (*), Neriman (*), Mirka (*), Vesna (**), Naz (**) (Gülden-libero **, Neşve *, Nancy ***, Merve *, Seda * )

SETLER: 25/21, 23/25, 25/23, 25/17

SÜRE: 105 dakika (27-28-28-22)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!