Fener haklı bulundu

Güncelleme Tarihi:

Fener haklı bulundu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

PFDK'nın verdiği 1 maç seyircisiz oynama cezası kaldırıldı

Tahkim Kurulu dün G.Saray ve F.Bahçe'nin itirazını görüştü. Kurul, sarı lacivertli kulübün cezasını oy birliği ile kaldırdı, 1.5 milyarlık para cezasını 2.5 milyara çıkardı. Cimbom'un itirazını ise kabul etmedi

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu dün yaptığı toplantıda G.Saray ve F.Bahçe'nin PFDK'nın verdiği 1 maç seyircisiz oynama cezasıyla ilgili itirazını görüştü. Kurul Başkanı Türker Aslan, 5 saat süren toplantının sonunda, F.Bahçe'ye verilen 1 maç seyircisiz oynama cezasının kaldırılmasına ve 1.5 milyarlık para cezasının da 2.5 milyara çıkarılmasına oy birliği ile karar verildiğini söyledi. Aslan, G.Saray'ın da itirazının görüşüldüğünü ancak çıkan olayların ve oyunun durmasına direkt olarak etki yaptığı gerekçesiyle cezanın onanmasına karar verildiğini ifade etti.

Dün F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkanlar Mahmut Uslu, Murat Özaydınlı ile Genel Sekreter Vedat Olcay, Futbol Federasyonu'nun Levent'teki binasına gelerek itiraz dilekçesini Tahkim Kurulu'na bizzat verdi ve sözlü savunmada bulundu. Sarı lacivertli yöneticiler Federasyon'da 6 saat süre kaldı. Başkan Haluk Ulusoy ve Tahkim Kurulu üyeleriyle bizzat görüşme yapan yöneticiler, verilen cezanın yanlış olduğunu tekrarlayarak kararın düzeltilmesini istedi. Ulusoy da Federasyon'un bütün kulüplerin olduğunu belirterek bu görüşmelerin doğal olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!