Fener göze girdi: 3-0

Güncelleme Tarihi:

Fener göze girdi: 3-0
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 05, 2002 22:19

Fenerbahçe 30. haftanın açılış maçında İzmir temsilcisi Göztepe'yi 3-0 yendi. Attığından fazlasını kaçıran sarı lacivetliler Revivo, Anderson ve Ceyhun'la sonuca gitti. Revivo bir de penaltı vurduşundan yararlanamadı.

Haberin Devamı

Geçtiğmiz hafta G.Birliği deplasmanında 3 puanı son saniye golüyle kaçıran Fenerbahçe, Göztepe karşısında 3 puanı 3 golle aldı. Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan 30. haftannın açılış maçında gol perdesini 16. dakikada Revivo açtı. Oldukça ağır bir zeminde oynanan maçın ilk yarısı bu golle 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıya da hızlı başlayan sarı lacivertliler 57. dakikada Andarson'la farkı ikiye çıkaran golü buldu. 67. dakikada Ceyhun skoru belirledi: 3-0.

Ä°LK YARI

7. dakikada soldan Revivo'nun kullandığı serbest atışta, altıpastaZoran Mirkoviç topa kafayı vurdu. Yerden seken topu, kaleci Majdan sonanda kornere attı.

11. dakikada Revivo'nun ceza alanı dışından kullandığı serbest vuruşta, Göztepe kalesinin önünde karambol oluştu. Topa son olarak Ümit vurdu, kaleci Majdan meşin yuvarlağı kornere çeldi.

15. dakikada Revivo'nun orta saha yakınlarından kullandığı serbestatışta, ceza alanı içinde iyi yükselen Andersson kafayı vurdu. Top yandan auta gitti.

16. dakikada Göztepe savunmasında Cumhur'un büyük hatasında, topu bu oyuncunun ayağından kapan Revivo kaleci Majdan'la karşı karşıya kaldı. İsrailli futbolcu, kalecinin üzerinden topu ağlara gönderdi: 1-0

18. dakikada Revivo'nun soldan yaptığı ortada, topa ceza alanı içinde Andersson kafayı vurdu. Servet'e çarpan top kornere çıktı.

19. dakikada Göztepe ceza alanında Emre, Serhat'ı kolundan çekerekdüşürünce, hakem Kuddusi Müftüoğlu penaltı noktasını gösterdi. 20. dakikada penaltı atışını kullanan Revivo'nun vuruşunda top, kaleci Majdan'dan döndü. Revivo'nun önünde kalan topa müdahale eden savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

31. dakikada soldan Ogün'ün ortaladığı topa, altıpasta Revivo müsait durumda kafayı vurdu. Meşin yuvarlak yandan auta gitti.

41. dakikada Ogün'ün soldan ortasında, penaltı noktası üzerinde Andersson topa vurdu, ancak meşin yuvarlağı üstten auta gönderdi.

42. dakikada soldan ceza alanına giren Revivo'nun şutunda, kaleciden dönen topa, Andersson bir kez daha vurdu. Kaleci Majdan topayine müdahale ederken, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

44. dakikada Revivo'nun ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Majdan uzanarak topu kornere çeldi.

Ä°KÄ°NCÄ° YARI

Haberin Devamı

57. dakikada Revivo'nun saÄŸdan ceza alanına gönderdiÄŸi top, altıpasta su birikintisine takıldı. Bu pozisyonda yere düşen Andersson, kalktıktan sonra topuÄŸuyla meÅŸin yuvarlağı kaleci Majdan vesavunma oyuncusunun arasından aÄŸlara gönderdi: 2-0Â

Haberin Devamı

60. dakikada Ogün'ün ceza alanı içine gönderdiÄŸi topa, altıpasta önce Revivo, sonra Serhat müsait durumda dokunamayınca meÅŸin yuvarlak auta gitti.Â

61. dakikada Göztepe'de Cumhur'un yerine Zafer Uysal, 63. dakikada Fenerbahçe'de Serhat'ın yerine Ceyhun oyuna girdi.Â

65. dakikada soldan ceza alanı çizgisine kadar inen Ceyhun'un vuruÅŸunda, top yan aÄŸlarda kaldı.  Aynı dakikada Göztepe'de Ersen Martin yerini Zafer Biryol'a bıraktı.Â

67. dakikada saÄŸdan Hakan'ın kale içine doldurduÄŸu topu Göztepe savunması uzaklaÅŸtıramadı. Penaltı noktası üzerinde topu önünde bulan Ceyhun, sert bir vuruÅŸla meÅŸin yuvarlağı aÄŸlara gönderdi: 3-0Â

69. dakikada ceza yayı üzerinden Fatih'in ortasında, sol çaprazda Ogün topa yavaÅŸ vurdu. Kale önünde su birikintisine takılan topu savunma uzaklaÅŸtırmaya çalıştı. Topa sahip olan Ceyhun'un ÅŸutunda, kale önünde yerde yatan Ogün'e çarpan topu savunma oyuncuları uzaklaÅŸtırdı.Â

Haberin Devamı

71. dakikada ceza alanı sol çaprazında Ceyhun'un sert ÅŸutunda, kaleciden dönen topu altıpasta önünde bulan Johnson kötü vurdu. Top auta gitti.Â

74. dakikada Fenerbahçe'de Ogün'ün yerine Simao oyuna girdi.Â

77. dakikada Fatih'in ortasında Andersson topu kafayla indirdi. Ceza alanı içinde Ceyhun'un sert vuruÅŸunda kaleci Majdan, topu yatarakkontrol etti.Â

78. dakikada Fenerbahçe'de Johnson'ın yerine oyuna Ali GüneÅŸ, 81. dakikada da Göztepe'de Mehmet'in yerine Metin Diyadin oyuna dahil oldular.Â

83. dakikada Fenerbahçe'de Ceyhun, Göztepe'de de Zafer Uysal sarı kart gördü.Â

MAÇTAN NOTLAR

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 4 ay hak mahrumiyeti cezası verdiği Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile 1,5 ay ceza alan asbaşkan Murat Özaydınlı ve 1 ayla cezalandırılan asbaşkan Mahmut Uslu, Göztepe maçını protokol tribününden izledi.

Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Adnan Kuzu, genel müdürlükten kendilerine henüz cezanın uygulanmasına ilişkin tebligat yapılmadığını, bu nedenle de ceza alan yöneticilerin protokol tribününden maçı izlemelerinde bir sakınca bulunmadığını söyledi.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı ve Kulüp Sözcüsü Atilla Kıyat ise stada gelişinde yaptığı açıklamada, yöneticilere verilen cezalarla ilgili şunları söyledi:

"Söylenen doğruların cezası olmamalı. Bugün Fenerbahçe'nin başınagelenler, yarın öteki kulüplerin de başına gelir. Bizim mücadelemiz Türk futbolu adına. Futbol Federasyonu'nu bu zihniyetinden uzaklaştırabilmek için mücadele edeceğiz. Federasyon başkanı da bir takım tutabilir. Ama o koltuğu işgal ettiği sürece taraftar kimliğini bir tarafa bırakmalıdır. Bizim başkan ve yöneticilerimiz hep bu konuları gündeme getirmiştir. Bu olaylara tepkisiz kalamazdık."

YUSUF VE DENÄ°Z KADRODA YOK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Werner Lorant, Ali Akdeniz ve Lazetiç'ten sonra, bugün açıkladığı maç kadrosunda Yusuf ve Deniz'e deyer vermedi.

Göztepe maçında, bu futbolcuların yanı sıra sakatlığı nedeniyle Rüştü ve kart cezası nedeniyle Mustafa Doğan da kadroda yer almadı. Lorant, Rüştü'nün yerine kalede Oğuz'a görev verirken, genç file bekçisi bu sezon ikinci kez lig maçına çıkmış oldu.

WASHİNGTON'IN MENAJERİ MAÇTA

Transfer çalışmalarına başlayan Fenerbahçe'nin kadrosuna dahil etmek istediği Brezilyalı futbolcu Washington'ın menajeri Afraim Link de karşılaşmayı izledi.

Bir ara protokol tribününde asbaşkan Murat Özaydınlı ile karşılaşan Link, sarı-lacivertli yöneticiyle kısa bir süre sohbet etti.

ULUSOY'A TEPKÄ°

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, maç öncesinde yaptıkları tezahüratlarla Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'u istifaya çağırdı.

Bir ara maraton tribününde "Ulusoy istifa" yazılı pankart açan taraftarlar, başkan Aziz Yıldırım'ın protokol tribününde yerini almasından sonra da protestolarını sürdürdü.

Sarı-lacivertli taraftarlar, protokolün altındaki tribünde büyük bir siyah bayrak açarken, bazı taraftarların, Futbol Federasyonu'nu protesto amacıyla siyah giyinmeleri dikkat çekti.

Fenerbahçe PAF takımı, Dereağzı Tesisleri'nde yapılan maçta Göztepe'ye 3-2 yenildi.

Bugün Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı gezen ve kulübü ziyaret eden Çinli gazeteciler, Fenerbahçe-Göztepe maçını da basın tribünündenizledi.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyeleri, maç öncesi yaptıkları olağan toplantıda, ikinci başkan Nihat Özdemir'in doğum gününü küçük bir parti vererek kutladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!