Fener en büyük kupaya layık

Güncelleme Tarihi:

Fener en büyük kupaya layık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2009 00:00

Brezilyalı yıldız, “Türkiye Ligi her zaman kazanılabilir ama Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu özeldir. Benim de Fenerbahçe’yi görmek istediğim yerdir” dedi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE ile sözleşmesini karşılıklı feshedip Corinthians’la anlaşan Brezilyalı yıldız futbolcu Roberto Carlos, Türkiye’den mutlu ayrıldığını belirterek, sarı lacivertli camiayla bağlarını hiçbir zaman koparmayacağını söyledi.
Roberto Carlos, FB TV’de yaptığı açıklamada, “Bu ‘son’ gibi gözükse de bu sondan sonra birden fazla buluşmalar olacak. Ben Brezilya’da Fenerbahçe’nin bir elçisi olacağım ve arkadaşlıkların devamı da mutlaka olacaktır. Buradan mutlu bir şekilde ayrılıyorum” diye konuştu.
İyi anlatıyorum
Konuştuğu herkese Fenerbahçe ve Türkiye hakkında güzel şeylerden bahsettiğini anlatan ünlü futbolcu, şöyle devam etti:
“Daha önce beraber oynadığım arkadaşlarım Fenerbahçe’yi isim olarak biliyorlar, ama benim içinde olduğum kadar bilmiyorlar. Ben de her zaman onlara çok olumlu düşüncelerimi söyledim. Çünkü, burada güzel şeyler var. Kulübün yapısını, arkadaşlık ortamını, başkanın ve yönetimin kulübe olan sevgisini söylediğimde onlar da Fenerbahçe hakkında bilgi sahibi oluyorlar.”
Fener zirvede olmalı
İleride sarı lacivertli takımı UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu olarak görmek istediğini dile getiren Brezilyalı yıldız, “Fenerbahçe ile ilgili en büyük hayalin nedir? Fenerbahçe’yi nerede görmek istersin?” sorusu üzerine, “Fenerbah-çe’nin  Şampiyonlar Ligi şampiyonu olması. Türkiye Ligi şampiyonluğunu her zaman elde  edebilir. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu Fenerbahçe için özeldir. Benim de  Fenerbahçe’yi görmek istediğim yerdir” diye konuştu.
Derbileri unutamam      
Bundan sonra Fenerbahçe’yi televizyondan izleyeceğini belirten yıldız futbolcu, “Fenerbahçe’nin ligde şampiyon olacağını, Türkiye Kupası’nı alacağını ve Avrupa Kupası’nda sonuna kadar gideceğine inanıyorum. Futbolcular gelir geçer, ama Fenerbahçe’nin ve kulüplerin büyüklüğü her zaman kalır” diye konuştu.
Carlos, unutamadığı maçların sorulması üzerine de, “Galatasaray ve Beşiktaş’a karşı kazandığımız her maç. Ayrıca, Fenerbahçe formasıyla kafayla attığım ilk gol. Bunlar hiç unutamayacağım anlar” dedi.
Artık dünya tanıyor
9 ayda 100 bin aboneye ulaşan Fenercell’in bu başarısını kutlamak amacıyla dün akşam Şükrü Saracoğlu Stadı’nda düzenlenen gece, aynı zamanda Roberto Carlos’un veda törenine sahne oldu. Brezilyalı futbolcu, başkan Aziz Yıldırım, yöneticiler, takım arkadaşları ve diğer branşlardan sporcuların da katıldığı törende veda konuşması yaparkan göz yaşlarına güçlükle engel oldu. Roberto Carlos’a Fenerbahçe’den ayrılması nedeniyle, üzerinde Portekizce bir yazı bulunan bir plaket verildi.

Haberin Devamı

“Sonsuza Kadar”

Haberin Devamı

“Sevgili Roberto, Hayatının en göz kamaştırıcı günlerine doğru yürü / Ve her zaman hatırla - bizden asla ayrılamazsın / Senin ruhun, adı Saracoğlu olan bu er meydanında kalacak / ...en koyu lacivertlerle birlikte, savaşarak ve kazanarak... / Sen futbolun ilham kaynağısın. O’nu daha iyi bir oyun haline getirdiğin için teşekkürler. Adios.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!