Fener çok istedi ve kazandı

Kadıköy’de dün geceki mücadelede net bir şey vardı. Fenerbahçe, kritik karşılaşmayı kazanmayı Trabzonspor’a göre daha fazla istedi.

Haberin Devamı

ÖZELLİKLE Fenerbahçe bu maçı kazanmayı Trabzonspor’a göre daha fazla istemiş. Bu dün gece net bir şekilde gözüktü. Belki aman aman futbol oynamadılar ama yardımlaştılar, kimse kimseyi seyircinin kucağına atmadı. Herkes elinden geldiğince maça katkı yapmaya çalıştı.
Trabzonspor doğru dürüst gol pozisyonuna bile giremedi. Böyle giderlerse, böyle oynamaya devam ederlerse ilk üç bile hayal olur. Bu kadar zaafı olan Fenerbahçe’den eğer faydalanamıyorsan, şampiyonluğu düşünemezsin. Koca Trabzonspor takımında oyuna etki edebilecek bir tane oyuncu var, o da Jaja. Onu da Fenerbahçeliler zaman zaman faulle, zaman zaman ikili ve üçlü markajla durdurdular. Peki ona yardım eden yok muydu? Maalesef yoktu. O zaman da bu sonuç Trabzon için kaçınılmaz oldu.
Tamam hakem 2-0 olana kadar bazı şeyler yaptı ama Trabzonspor oynadığı futbolla hakemi bile zorlayamadı. Düşünün, bordo mavili futbolcular rakibe ve hakeme sinirlenmediler bile. Demek ki Trabzonsporlu futbolcular şampiyon olmak istemiyorlar. İşin özeti bu.
Niang’a istediği topu getirdiğin taktirde, nasıl gol atılacağını dün gösterdi. Çünkü, attığı gol tam bir usta işi vuruş. Trabzonspor’un Lugano’dan yediği gol tam bir fotokopi golü. Fenerbahçe neredeyse basıp basıp dağıtacak. Egemen’in yokluğu Trabzonspor için büyük kayıp. İkinci sarı karttan atılan Glowacki’nin yaptığı tam bir amatörlük. Trabzonspor iyi futbol oynamadı. Daha da önemlisi iyi mücadele etmedi. Fenerbahçe de aman aman futbol oynamadı ama iyi mücadele etti. İki takım arasındaki 90 dakikanın özeti bence buydu. Maçın kalitesi derseniz, kötüydü. Hakem derseniz, o da çok kötüydü.
Mehmet Topuz, mükemmel çalıştı. Neredeyse iki kişilik oynadı ve mücadele etti. F.Bahçe’de kötü oynayan yoktu. Daha doğrusu mücadele etmeyen.
Şener sorumlu olur
Aziz Yıldırım’ın, Aykut Kocaman’ı ortaya çıkarıp, “Trabzonspor’un penaltıları irdelenmeli” diye ateş ettirmesi hedefine ulaştı. Sadri Şener, çok beyefendidir. Aziz Yıldırım’ın da iyi arkadaşıdır. Ama o Trabzonspor Başkanı olduğunu unuttu. Dostluklarla bu iş yürümez. Adamın elinden meyveyi kapıverirler. Aslında bu maçı Aziz Yıldırım, o zaman kazanmış. Bundan sonra Sadri Şener ne konuşursa konuşsun, hikaye anlatır. Hele şampiyonluk kaçarsa, sorumlusu odur.

Haberin Devamı

Fener çok istedi ve kazandı

Haberin Devamı

Fener çok istedi ve kazandı

Fener çok istedi ve kazandı

Yazarın Tüm Yazıları