Fener ateşle oynadı:85-88

Güncelleme Tarihi:

Fener ateşle oynadı:85-88
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2006 00:00

Maça iyi başlayan sarı lacivertliler, ikinci çeyrekten itibaren durdu. Mrsic ve Kambala’yı kilitleyen Ukrayna ekibi karşısında zor da olsa maçı 74-74 ile uzatmaya götürdü. Ancak son bölümde az hata yapan Kiev istediği sonucu aldı.

FIBA Avrupa Kupası I Grubu’ndaki temsilcimiz Fenerbahçe deplasmanda 2 sayı farkla yendiği BC Kiev’e evinde 88-85 yenilerek, büyük bir aventajı elinden kaçırdı. Ribauntlarda 41-34’lük Kiev üstünlüğünün yanı sıra ilk maçın kahramanlarından Kambala’nın Kievli oyuncular tarafından çok iyi savunulması, Mrsic’in teknik faul almasına kadar sahada adeta dolaşması ve faul yüzdesindeki düşüklük 32-17(%51) sarı lacivertlilere maçı kaybettirdi.

Bir de kenardan gelen oyucuların katkılarına baktığımızda Kievli oyuncuların 34 sayısına karşın temsilcimizde oyuna sonradan giren oyuncuların sayısı 2 olunca Fenerbahçe’nin zaten maçı kazanması imkansızdı. Buna rağmen Fenerbahçeli oyuncular inanılmaz bir kazanma mücadelesi verdiler. Ancak çok kritik anlarda kaybettikleri toplar maçı uzatmaya götürdüğü gibi karşılaşmanın da Kiev tarafından kazanılmasına neden oldu.

İlk periyotta üstün olan taraf Fenerbahçe’ydi. Violete ve Erdal Bibo’nun sayılarıyla bir anda bu bölümü 28-20 önde geçti. İkinci çeyrekte Kiev takımı alan savunmasına döndü. Maçın başından itibaren de ilk maçta sarı lacivertlilerin en iyi oyuncuları Kambala ve Mrsic’e aldıkları tedbir ile kenardan oyuna giren ve ilk periyot hiç sayı atamayan Giovannoni’nin sayıları arka arkaya gelince ikinci çeyrek 21-12 Kiev’in oldu. İlk yarı da 41-40 Ukrayna ekibinin önderliğinde geçildi.

Kazanması şart

3. çeyrekte Giovannoni başarılı oyununu devam ettirirken bu oyuncuya Nikolic ve Lamar Greer eklendi. Fenerbahçe’de ise Erdal Bibo ve Violette karşılaşmayı takımları lehine çevirmek için müthiş bir mücadele ortaya koydu. Ancak bu çeyreği de 18-16 Kiev önde geçti. Son çeyrekte teknik faul alıp 4 faule ulaşan Mrsic tek başına adeta Kiev’e karşı koydu. Arka arkaya attığı sayılarla oyuna dengeyi getirdi. Son bölümü 18-15 üstün geçen Fenerbahçe zor da olsa maçı uzatmaya taşıdı: 74-74. Uzatma bölümünde daha az hata yapan Kiev karşılaşmadan 88-85 galip ayrılırken, sayı avantajını eline geçirerek F.Bahçe’den liderliği devraldı. Temsilcimiz grupta ilk ikiye girebilmesi için son hafta sahasında St Petersburg’u ya mutlaka yenmeli ya da rakibine en az 2 sayı ile yenilmesi gerekiyor.

l SALON: Abdi İpekçi

l
HAKEMLER: Moise Bitton (***) (İsrail), Carmelo Lo Guzzo (***) (İtalya), Panagiotis Anastopoulos (***) (Yunanistan)

FENERBAHÇE: Mrsic (***) 20, Erdal (***) 19, Stevenson (***) 16, Violette (***) 20, Kambala (**) 8, Semih (*) 2, Hakan (*), Barış (*)

BC KIEV: Greer (***) 17, Kecman (**) 10, Nikolic (***) 17, Loncar (*) 4, Harris (**) 6, Giovannoni (***) 19, Varda (*) 4, Lebediev (***) 11, Iailo (*), Butskyy (*)

l
1.PERİYOT: 28-20, l DEVRE: 41-40 (Kiev lehine), l 3.PERİYOT: 56-59, l NORMAL SÜRE: 74-74

l 5 FAULLER: 41.24 Erdal (Fenerbahçe), 44.53 Lebediev (Kiev)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!