Fen Lisesi Öğrencilerden Yardım Kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Fen Lisesi Öğrencilerden Yardım Kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2015 10:31

MUŞ’UN MALAZGİRT İLÇESİNDEKİ EL CEZERİ FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ, YARDIMA MUHTAÇ İNSANLAR İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI

MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesindeki El Cezeri Fen Lisesi öğrencileri, yardıma muhtaç insanlar için yardım kampanyası başlattı
Okul Müdürü Erdal Bozkurt ve El Cezeri Fen Lisesi öğrencileri tarafından başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde ilk olarak kimsesiz bir aileyi ziyaret eden öğrenciler, hazırladıkları kolileri teslim ettiler. Şekerbulak Mahallesi’nde ikamet eden ve kimseleri olamayan Giyasettin ve Medine Bahşi ailesini ziyaret ederek yardım kolilerini teslim eden öğrenciler, ailenin yaşadığı durumdan dolayı şaşkınlıklarını gizleyemediler. Kronik şeker ve tansiyon hastası olan Giyasettin Bahşi, yaşadıkları sıkıntıları anlatırken öğrenciler duygulu anlar yaşadılar.
Kocasının hasta ve çalışamaz halde olduğunu anlatan Medine Bahşi ise, “Benim kocam kronik şeker ve tansiyon hastası, çalışamıyor. Üstelik çok yaşlıyız. Bizim kimsemiz yok; ben ve kocam bu evde kirada yaşıyoruz. Kiralarımızı yardımsever ailelerin getirdikleri fitre ve zekâtlarla biriktirip ev sahibimize yıllık kiramızı verip oturuyoruz. Öğrenciler bizi çok mutlu ettiler. Allah bu öğrencilerin ailelerine yardım etsin. Çok güzel evlatlar yetiştirmişler. Harçlıklarından topladıkları paralarla bizlere erzak alıp gelmişler. Bizim hiç çocuklarımız olmadı. Artık bu çocuklar bizim evladımız oldular. Hepsinin gözlerinden öpüyorum” dedi.
Şekerbulak Mahallesi’ndeki başka bir aileyi ziyaret eden öğrenciler, hazırladıkları erzak poşetlerini kendileri taşıyarak Naycı ailesine teslim ettiler. Öğrencilerin bu örnek davranışını gören baba Zübeyt Naycı öğrencilere teşekkür etti. Zübeyt Naycı, “Öğrencilerin bu örnek davranışı dilerim herkese örnek olur. Benim ayağımda platin var ve çalışamıyorum. Üç çocuğum var, üç çocuğumda okula gidiyor. Hiç bir çocuğumun beslenme çantası yok. Çünkü içine koyacak bir şey bulamadığımız için çocuklarım okula beslenmesiz gidiyor bu da benim zoruma gidiyor. Ben hasta olmasaydım çalışır aileme bakardım. Bizlere yardım getiren bu güzel evlatlarıma çok minnettarım. Devlet büyüklerime sesleniyorum, artık duyun sesimizi. Çocuklarımın iyi şartlarda okuması için bizlerden yardımlarınızı esirgemeyin” dedi.
El Cezeri Fen Lisesi öğrencileri ise, “Birçoğumuz başka illerden buraya geldik. Okul Müdürümüz Erdal Bozkurt’la konuşarak böyle bir çalışma yapmak istedik. Müdürümüzde yardımlaşmanın önemli olduğunu ve bizlere destek verdiğini söyledi. İlk olarak kendi arkadaşlarımız arasında yardım kampanyasını yaptık ve daha sonra okul genelinde düzenledik. Hatta kendi ailelerimizden de yardım için para toplamaya başladık. Topladığımız paralarla artık her ay en az iki aileyi ziyaret ederek, kampanyayı okulumuzda bir gelenek haline getirmeyi düşünüyoruz. Ailelerin yaşadıkları mutlulukları kendi gözlerimizle gördük. Bizlerde en az onlar kadar mutlu olduk. Bu kampanyada bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz” dediler.
Malazgirt El Cezeri Fen Lisesi öğrencilerinin başlattığı yardım kampanyasına İlçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ve Malazgirtli iş adamlarından Cengiz Altın da destek sözü verdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!