Felix demode, Cipriani kuyruk

Evet efendim dünden devam. Cumartesi gün muhteşem başladı ve öyle sürdü. Şansımıza hava güzeldi.

Haberin Devamı

Central Park 922 7 th Avenue de Le Pain Quotıdıen de olağanüstü bir kahvaltı yaptık. NY’de toplam 20 ye yakın şubesi var. Fiyatlar biraz yüksek. Buna rağmen yer bulmak olanaksız. Şansımız yaver gitti. Ardından Macy’s Alışveriş Merkezi’nde aldık soluğu. Canım Cicom (Besim Kazado) hepimize o gün burada bir günlüğe mahsus süper indirim olduğunu söyleyince Herald Square 3 A 34 Street Macy’s’e koştuk. Zaten televizyonlardan da bir gün önce gündüz ve gece burada büyük ucuzluğun olduğu anons edildi. Ama hayal kırıklığı ve aldatmaca. Ben dört kravat alıp çıktım. Üstelik bayağı da pahalı. Biraz üst kısmında 568 Broadway Soho’da A/ X Armani Exchange’ye gittim. Yelda Doğramacı adlı çok şeker bir Türk kızı ile tesadüf tanıştım. Pek çok alışverişimi de uygun fiyata burada yaptım. Çünkü Yelda NY’de okuyor ve yaptığı her satış kendine prim kazandırıyor. Bilginize. Ardından İsmail ile buluşarak Soho’da bir tur attık. Cipriani’ ye uğradık kuyruk vardı. Bana göre esprisi bitti ama öğlenleri İstanbul Paper Moon gibi oluyor. Hemen karşısında yer alan Diva’ da oturduk. Buranın patronu Türk asıllı Amerikalı bir iş adamıymış. Adresi 341 West Broadway Soho. Ardından ta 2000’li yıllarda hayli popüler olan Felix’ de bir kahve içtik. Bir akşam da şöyle bir uğradık. Ama eskimiş esprisi bitmiş. Sevgili Nevda (Yılmaz) yıllarca önce Felix’ de torpille yer bulmuştu çok eğlenmiştik.

Haberin Devamı

Nespresso, Ahu ile nefis bir gece

Pazar kendime izin verdim. Tek başına turladım. 5 Avenua, Madison, Park Avenua ve Soho’ ya kadar indim. Toplam sanırım bir 20 kilometre yol yürüdüm. Zagat’da yer alan Madison Av 66 st de Nespresso’da mükemmel bir kahvaltı yaptım. Buranın ön kısmı kahvaltı yeri. Arkada ise tüm kahve çeşitleri hediyelik paketler halinde satılıyor. Bu arada hangi butik ya da mağazaya giderseniz en pahalı bir giysi de alsanız hediye paket yapma becerileri yok. Bir torbanın içine atıp veriyorlar. Madison’da Armani, Valentino, Chanel, Prada, Roberto Cavalli, Hermes olmak özere tüm markaları bulabilirsiniz. Parası olanlar için yorulmadan alışveriş yapabileceği yer. 6 ve 7 Ave ise daha uygun. 7 Ave 55 st’de Park Cafe’de yorgunluk atar Rockefeller Center’da hem alışveriş yapıp güzel bir salata yiyebilirsiniz. Yine burada Radyo City’in yanında büyük bir GAP mağazası var. Daha sonra ben Besim, Ömer ve tekstil sektöründe başarılı bir iş adamı olan arkadaşımız Orhan İbar buluşup metro ile Down Town’ a Çin ve İtalyan mahallesine geçtik. Çin hayal kırıklığı yarattı. Eskiden hareketliydi. Pek çok marka saat ve çanta modellerinin feyk yani neredeyse bire bir taklitlerini bulmak mümkündü. Artık yasakmış. Ama İtalyan mahallesinde hayli şık bar, restoran, pizza satan yerler var. Bir de İtalyan dondurması. Bir top 3.5 dolar. Ayrıca bana göre İzmir’imde Peximet, Reyhan, Sevinç ve Özsüt’ deki tatlı ve dondurmalar on basar. Üstelik de bir top 1-1.5 TL. Akşam yemeğini dostluğundan onur ve gurur duyduğum Les Ottomans’ ın dünya iyisi patroniçesi Ahu Aysan Kerimoğlu’ nun davetlisi olarak Le Colonial adlı bir Vietman restoranında yedik. Ahu muhteşem bir insan. Kibar, bonkör. Harika bir kadın. Atatürk’ün izinde. Bence Turizm ve Kültür Bakanlığı kendisinden yararlanmalı. Vizyonu geniş. Dört lisan biliyor ve dünyayı dolaşıyor. Yemekte eski bir manken olan Şule Haskell vardı. Emlak işleri yapıyor. Meraklılara telefonu:
+212 891-7128.

Haberin Devamı

Mutlaka görün, gidin, alışveriş yapın

NY beş bölge. Manhattan, Brooklyn, Qoeens, Bronx, Staten Island. Türkler en çok Brooklyn’de yaşıyor. Gidin. Metroyu tercih edin. Metro Card her yerde satılıyor ve tek sefer 2 dolar. Özgürlük Anıtı, Ellis(Island) Adası, Empire State (Building) Binası, Central Park, Little İtaly, Broadway, Trump Tower, Metropolitan’ı görün. NY de bu yıl zirvede olan gece kulübü 50 Gansevoort St. Griffin, İtalyan restoranı Lunella, 198 Allen Srr de Pala Pizza, özellikle NY’de yaşayanların gözdesi Le Bilboguet Restoranve 1 Central Park Wes’de Jean Georges kaçmaz. Hesaplı alışveriş için ayakkabıda Lexıngton’da Orva, hemen her yerde şubesi olan H&M ve Park Ave’de her markanın çok altında bir fiyatla satıldığı SYMS süperrrrrrrr. Hafta sonları ise Soho’ da eğlence harika…

Ve final…

Haberin Devamı

Dört kişi olarak dört valiz ile gittiğimiz seyahatten 8 valiz ile dönmek zlorunda kalınca Stretch Limousines tuttuk. Öyle pahalı değil. Havaalanına kadar 120 dolara götürdü. Başbakan Tayyip Erdoğan, eşi Emine Hanım, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Hanım, Sezen Aksu, Beyaz, Ahu Aysan Kerimoğlu ve konukları olmak üzere pek çok kişiyi taşımış bu arabada Şuayip Larry Tiyalioğlu. Aynı zamanda Fenerbahçe USA Derneği Başkanı ve Coach. Üniversite için gelmiş. Sanat okumuş ama şimdi Larry’s Z-Lımousıne’nin patronu. Brezilyalı bir eşi var. 30 yıldır Amerika’da yaşıyor. Harika bir adam. Telefonu:+ 516-690-5296. Mutlaka tanışın. Dönüş yolculuğunda Las Vegas’dan dönen Kaan Boyner, Mert Gocay, Önder Öztarhan ile birlikte uçtuk. Emine Kurtuluş ve Business Class ekibi kusursuzdu yine. Tesadüf yıllardır tanıdığım hostes Yasemin ile karşılaştım. O da Kabin Amiri oluyormuş. Evet yorucu bir seyahatin ardından kısmetse Çarşamba hoş ve keyifli haberlerde buluşmak üzere sevgiyle kalın...

Haberin Devamı

Cafe SFA Whiskey Park

Pazartesi sabah yine kendimi Central Park’a attım. Hayat var. Kahvaltıyı otelin karşısındaki Gren Cafe’ de yaptım. Bir zincir burası. 13 dolar verdim. Ardından fifth Ave den Metropolitan’a kadar yürüdüm. Kuyruk vardı. Öğrenciler Picasso sergisine gelmişler. Ben İstanbul’da gördüğim için beklemedim. İsmail’in son gecesi olduğundan buluşup barı hayli popüler olan Soho’da Jorge Carlos Gamarra’ya gittik. Yemek için Central Park South da, İsmail’in evinin altında yer alan Whiskey Park’a takıldık. Burada İsmail’in yakın arkadaşı Derin Doran Ertek ile tanıştım. NY’de yaşıyor. Tesadüf, arkadaşım Banu’nun kuzeni çıktı. O da emlak işi yapıyor. Aynı zamanda dizaynır. Meraklılara telefonu:+212-987 7764.
Baron De Limoges
Salı sabahı Lexington Avenue’da Zegat’da yeri olan Bread Corrado Pastry’de İsmail ile keyifli bir kahvaltı yaptık. Besim ile buluştuk. Onunla Baron De Limoges’e gittik. Sahibi İzmirli. Eli Cohen. Harika tasarımları var. Ardından benim favori yerlerimden Saks Fifth Avenue da tepedeki meşhur Cafe SFA’da birer kahve içtik. Besim’in dostluğu benim ve ailem için çok değerli. Akşam bir arkadaşımla Madison ile Park Avenue arasında yer alan Bice ve hemen karşısında restoran, bar olarak hizmet veren Papillon da bir şeyler atıştırdık. Burası özellikle Ender Mermerci ve New York’da yaşayan kızı Yosun’un top yeri.

Yazarın Tüm Yazıları