'Felaket diyor tıpış tıpış evet atıyor'

Güncelleme Tarihi:

Felaket diyor tıpış tıpış evet atıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2017 00:56

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliğine ilişkin “Beni üzen, kapalı kapılar ardında ‘Yapılan değişiklik Türkiye’yi felakete götürür’ diye nutuk atanların tıpış tıpış gidip kontrollü bir şekilde ‘Evet’ demeleri. Parlamentoda ne işiniz var” dedi. Bir grup gazeteci ile kahvaltıda buluşan Kılıçdaroğlu, özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

PARTİ BAYRAĞI KULLANMAYACAĞIZ: Referandum için, demokrasiyi kim savunuyorsa ‘Bu anayasaya karşı gelin ortak mücadele edelim’ çağrısını yapacağız. Referandum sırasında CHP bayrağı da kullanmayacağız; kullanacağımız tek bayrak Türk bayrağıdır.

SORUN BAŞKANLIĞIN ÖTESİNDE: Sorun başkan olmanın ötesinde bir kişinin gelecek kaygısını gidermek. Öyle bir güvence altına alıyorlar ki cumhurbaşkanının sorgulanması ve soruşturulması bile neredeyse imkânsız hale getiriliyor.

MİT YASASI’YLA YORUMLANMALI: Adil Öksüz sıradan birisi değil. Adil Öksüz niye tutuklanmadı, niye hiç kelepçe takılmadı? MİT Yasası’nda yapılan değişikliğe bakarak yorumlanması lazım. Erzincan’da iki MİT elemanının tutuklanması sonrasındaki açıklamaya bakılmalı. Niye kontrollü darbe diyoruz? Adil Öksüz serbest bırakılıyor, yakalanmıyor...

SARAY VE AYM ÇEVRELERİ: Paketin Saray’da hazırlandığını biliyoruz. Anayasa Mahkemesi (AYM) çevreleriyle ilişki kurulduğu yönünde bilgiler de yansıyor bize. Birileri çıkıp AYM adına konuşma yapıyorlarsa ve AYM bu atmosferin altında kalıyorsa orada adalet olmaz. Türkiye’yi felakete sürükleyen temel ögelerden biri AYM olur. Sonuç alacağımızı düşünüyoruz. Torba anayasa olmaz. Anayasa Mahkemesi torba anayasa oluyor diyorsa Anayasa’yı ihlal ediyor demektir.

KAPALI KAPILAR ARDINDA: Açık oy kullanma isteği kişilik zaafı. Bakanlık ya da Meclis Başkanlığı yapmış kişilerin, gruba karşı bakın oyumu şöyle kullanıyorum veya FETÖ ile geçmişte ilişkileri olmuş kişilerin oyunu göstererek açık kullanmaları kişilik zafiyetini gösteriyor. Acı olanı tabii uzun yıllardır parlamentoda görev yapan insanların bu acı duruma düşmeleri. Beni üzen bu. Kapalı kapılar ardında ‘Yapılan değişiklik çok yanlış, bu Türkiye’yi felakete götürür’ diye nutuk atanların tıpış tıpış gidip kontrollü bir şekilde ‘evet’ demeleri. Sizin bu parlamentoda ne işiniz var? İki yüzlü bir politika ile götürüyorlar.”

İTİRAFLAR SERVİS Mİ EDİLİYOR: Cumhurbaşkanı’nın açıklaması var ‘itirafçıların itiraflarına güvenmeyin.’ Bunu Cumhurbaşkanı niye söyler? Acaba yapılan itiraflar önce Erdoğan’a servis ediliyor onun için mi? İfadelerin, bunun bir kontrollü darbe olduğu gerçeğini ortaya çıkarmasından mı Erdoğan endişe duyuyor?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!