Felaket bölgesine 10 milyonluk yardım

Güncelleme Tarihi:

Felaket bölgesine 10 milyonluk yardım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 17:57

Antalya'nın Finike, Kumluca, Demre Kaş ile Kemer ilçelerinde 13 Kasım’da sera, tarım alanları ve yerleşim yerlerini vuran hortum ve fırtına felaketinde ortaya çıkan zararı karşılamak üzere Başbakanlık tarafından Antalya Valiliği’ne 10 milyon lira kaynak aktarıldı.

Haberin Devamı

ANTALYA’nın batı ilçeleri Finike, Kumluca ve Demre’de etkili olan hortum, fırtına ve dolu yağışında tarım alanlarında, seralarda ve konutlarda oluşan zararı telafi etmek üzere 10 milyon lira destek verildi. Başbakanlık tarafından gönderilen yardımın zarar gören vatandaşlara hangi koşullarda dağıtılacağına karar verdiklerini açıklayan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun, Demre Kaymakamı Murat Uz, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Fevzi Timur, İl İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mustafa Özen, Çevre ve Şehircilik Müdür Vekili Tevfik Altınay ile ilçe müdürleriyle bu konuda toplantı yaptıklarını belirtti

Haberin Devamı

‘CAN SUYU OLACAK’

Antalya Valiliği’ne felaket bölgesi için aktarılan bu bütçenin çiftçilere, sera üreticilerine ve bölge halkına can suyu olacağını belirten Vali Münir Karaloğlu, “Afetten itibaren yerel yönetimler ve devlet kurumlarımızla bölgedeydik. Yaralanan 29 vatandaşımızın tedavileri tamamlandı. En büyük tesellimiz büyük bir felaket olmasına rağmen bir can kaybının olmaması. Hasar tespit komisyonları kurularak arazide yapılan çalışmalar neticesinde Başbakanlığımız bölgede oluşan zararların giderilmesi için 10 milyon lira Valiliğimize aktardı. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, bakanlarımıza ve Antalya milletvekillerimize şükranlarımızı arz ediyoruz” dedi.

SİGORTACILIK DEĞİL YARDIM

Bölge halkının ve çiftçilerin yaralarını sarmak için devletin hızlı bir müdahalede bulunduğunu belirten Karaloğlu, “Örtü altı üretiminde Kumluca ve Demre Türkiye’nin bir numarası. Çiftçimizi yeniden ayağa kaldırmak, seracılıkla geçinen vatandaşımızın tesisini yeniden oluşturup üretime geçirmek için gayret ediyoruz. Yaptığımız bir sigortacılık işi değil. Sigorta yaptıran poliçesi karşılığında zararının tamamını tazmin ediyor. Yaklaşık 140 dönem TARSİM'li olan, sigortalı olan arazilerimiz vardı. Bunların ödemeleri de dün itibarı ile tamamlandı. Bizim yaptığımız zarar tazmini değil yardım. Biz çiftçiyi yeniden ayağa kaldırabilmek için çiftçiye can suyu veriyoruz. 10 milyon TL hükümetimiz, 10 milyon TL de TARSİM olmak üzere bölgede yaklaşık 20 milyon TL ödeme yapılmış olacak" şeklinde açıklama yaptı.

Haberin Devamı

‘İTİRAZ SÜRESİ BEKLENİYOR’

Hasar tespit komisyonları tarafından ilan edilen tespitlere itiraz süresinin Salı günü sona ereceğini açıklayan Vali Karaloğlu, “Çarşamba gününden itibaren gönderilmiş olan 10 milyonluk bütçeyi tarım alanı zarar gören vatandaşlarımızın hesaplarına aktaracağız. Ağır hasarlı olduğu tespit edilen 36 konuta 7 bin lira, hafif hasarlı 391 konuta ise hasar durumuna göre 500, bin ve 2 bin lira olmak üzere yardımlar vatandaşların hesaplarına büyük ölçüde gönderildi. Yeniden yaşamayı hiç istemeyeceğimiz bu afetten sonra Antalya çok güzel bir yardımlaşma örneği yaşadı. Bölgede fidecilik yapan ve Antalya’da tohum yetiştiren esnafımız, zarar gören seralara ücretsiz tohum ve fide verdi. Herkes üzerine düşeni yaparak yardımlaşması büyük bir zenginlik. En kısa zamanda çiftçimiz yeniden üretir hale gelecek” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!