Federer'den Wimbledon'da tarihi zafer!

Güncelleme Tarihi:

Federerden Wimbledonda tarihi zafer
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2016 20:36

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda 7 şampiyonluğu bulunan 3 numaralı seribaşı Roger Federer, 2-0 geriye düştüğü maçta 9 numaralı seribaşı Hırvat Marin Cilic'i 3-2 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Federer 40. kez yarı finale çıkarken 34 yaşındaki tecrübeli isim turnuvadaki galibiyet ve yarı final sayılarında Jimmy Connors'u yakalarken, 307 galibiyetle grand slam turnuvalarının en fazla kazanan tenisçisi oldu

Haberin Devamı

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da, ilk kez çim zeminde karşılaştığı 27 yaşındaki Cilic karşısında 7-6 ve 6-4'lük setlerle 2-0 geriye düşen Federer, büyük çekişmeye sahne olan 3 saat 17 dakikalık maçı 6-3, 7-6 ve 6-3'lük setlerle 3-2 kazandı ve turnuvada 11. kez yarı finale yükseldi.

Cilic karşısındaki çeyrek final maçına Wimbledon'da 13 yıl önce ilk şampiyonluğunu yaşadığı günde çıkan Federer, beşinci oyunda puanlarda 40-15 üstünlüğü yakalamasına karşın servis kıramadı ve kazananı tie-break belirledi. Bu bölümde üst üste sayı kaybeden İsviçreli tenisçi, 5-0 geriye düştü. Sonraki servislerinden üç sayı alabilen Federer, tie-break'i 7-4, 42 dakika süren ilk seti de 7-4 yitirdi.
Çeyrek finale kadar oynadığı dört maçta toplam 6 saat 35 dakika kortta kalan ve hiç set vermeyen Federer, Cilic karşısında ilk kez set kaybetti.

İkinci setin üçüncü oyununda puanlarda 30-0 öne geçen Cilic, rakibinin üst üste iki basit hata yapmasıyla servis kırdı ve 2-1'lik üstünlüğü yakaladı. Bir sonraki oyunda Federer iki kez servis kırma şansı yakalayarak 2014 ABD Açık şampiyonu Cilic'e yanıt vermek istese de Hırvat tenisçi servisine tutunmayı başardı. Servis kullandığı altı ve sekizinci oyunlarda Federer'e puan vermeyen Cilic, ikinci seti de 6-4 kazanarak yarı final yolunda büyük bir avantaj yakaladı.

İsviçreli raket, 40-0 geriye düştüğü üçüncü setin yedinci oyununda soğukkanlı bir oyun ortaya koydu ve maçın en kritik oyunlarından birinde sonucu lehine çevirdi. Bir sonraki oyunda yaptığı iki basit hatayı etkili servisleriyle telafi eden Cilic, avantajın Federer'de olduğu puanda yaptığı çift hatayla maçta ilk kez servisini kırdırdı ve 5-3 geriye düştü. Dokuzuncu oyunu alan Federer, seti 6-3 kazanarak setlerde durumu 2-1'e getirdi.

Dördüncü sette, 40-15 geriye düştüğü dördüncü oyunda servisine tutunan Federer, bu kez kendisinin 40-15 üstünlük yakalayarak servis kırmaya çalıştığı beşinci oyunda, Cilic'in saatte 205 ve 207 kilometrelik hızla attığı servisler karşısında bir şey yapamadı. Federer, bu setin 10. ve 12. oyunlarında 40-30 öne geçen Cilic'i durdurmayı başarırken, maçta ikinci kez tie-break'e gidildi.
Büyük heyecana sahne olan tie-break'te Federer, 5-3'lük avantaj sağladı. Sonraki dört puandan üçünü hanesine yazdıran ve 6-6 eşitliği yakalayan Cilic, 17. puanda çift, 20. puanda ise basit hata yaparak tie-break'i 11-9 kaybetti.

Setlerde durumu 2-2'ye getiren ve maça yeniden ortak olan Federer, maçın üç saatlik bölümünü oyunlarda 3-2 önde geçti. Servislerde önceki setlerdeki etkisini kaybeden Cilic karşısında sekizinci oyunda servis kıran İsviçreli tenisçi, dokuzuncu oyunu üst üste attığı iki etkili servisle tamamladı ve seti 6-3, maçı da 3-2 kazanarak yarı finale çıkan taraf oldu.

WİMBLEDON'DA CONNORS'I YAKALADI
Kariyerinde 10. kez 2-0 geriye düştüğü bir maçtan 3-2 galip ayrılan Federer, bu yıl 130. kez düzenlenen Wimbledon'da 11. kez, tüm grand slam turnuvalarında ise 40. kez yarı finale çıktı.

Wimbledon'ı 1974 ve 1982 yıllarında kazanan ABD'li tenisçi Jimmy Connors ile turnuvadaki yarı final sayılarını eşitleyen 34 yaşındaki tenisçi, Wimbledon'da 84 kezle en çok maç kazanan sporcu olan Connors'ı bu alanda da yakaladı. Connors ve Federer, turnuvada 84 kez galip gelirken, ABD'li tenisçi 18, İsviçreli sporcu ise 10 yenilgi yaşadı.

GALİBİYET REKORU KIRDI
Grand slam turnuvalarında 17 şampiyonluğu bulunan Federer, Cilic karşısında aldığı galibiyetle tarihi bir başarıya da imza attı.
Dördüncü turda ABD'li Steve Johnson'ı yenerek grand slam turnuvalarında 306. galibiyetine ulaşan ve bu alanda en fazla galibiyete sahip Martina Navratilova'yı yakalayan Federer, Cilic karşısında kazanarak 307 galibiyete ulaştı ve rekor kırdı.
İsviçreli tenisçiyi 306 galibiyetle Navratilova, 302 galibiyetle ABD'li Serena Williams ve 299 galibiyetle Chris Evert takip ediyor.

YARI FİNALDE RAONİC İLE EŞLEŞTİ
Federer, 18. kez mücadele ettiği Wimbledon'ın yarı finalinde Kanadalı Milos Raonic ile eşleşti. Turnuvanın 1 numaralı seribaşı ve son iki yılın şampiyonu Novak Djokovic'i eleyen ABD'li Sam Querrey ile karşılaşan ve rakibini 6-4, 7-5, 5-7 ve 6-4'lük setlerle 3-1 yenen 6 numaralı seribaşı Raonic, iki yıl aradan sonra bir kez daha yarı finale çıktı. Federer, 25 yaşındaki Raonic ile bugüne kadar 11 kez karşılaştı ve 9 maçtan galibiyetle ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!