Federer bir kere kırdı, tam kırdı

Nadal’ı 3-2 yenerek Wimbledon’da 5. şampiyonluğuna ulaşan Roger Federer, üst üste maç kazanma rekorunu da 53 maça çıkardı.

ROGER Federer’in büyüklüğü ve klası takribi 3.5 saat sonra ortaya çıktı. Wimbledon tek erkekler final maçının 5’inci seti 2-2’lik durumuna kadar kimin şampiyon olacağı belli değildi. Hatta Federer’in 4 kez servisini kıran Rafael Nadal, kupaya daha yakın görünüyordu. Dünya 1 numara ve gelmiş geçmiş en iyi tenisçilerden biri olmanın farkı bu andan itibaren ortaya çıktı. Federer, oyunun kader noktasında Nadal’ın servisini ilk defa kırdı. İsviçreli raket ondan sonra gittikçe özgüven kazanan ve yükselen bir performans ile Nadal’ı adeta sürklase etti. Ve 5. kez Wimbledon’ı kazanarak efsane tenisçi İsveçli Bjorn Borg’un rekoruna ulaştı.

Dünya sıralamasında 1 numarayı kimseye kaptırmayan Federer, 14 bin tenisseverin izlediği 125. Wimbledon Tenis Turnuvası finalini, 7-6, 4-6, 7-6, 2-6 ve 6-2’lik setlerle 3-2 kazanarak, aynı zamanda kariyerinin 11. Grand Slam şampiyonluğunu elde etti. 12 kez eşleştiği Nadal önünde 5. galibiyetine ulaşan İsviçreli raket, çim kortta üst üste maç kazanma rekorunu da 53 maça taşıdı.
Yazarın Tüm Yazıları