Federasyona şike çağrısı: 'Emniyette şikenin telefon kayıtları var'

Güncelleme Tarihi:

Federasyona şike çağrısı: Emniyette şikenin telefon kayıtları var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2006 20:23

Bursaspor kongre üyesi ve eski yöneticisi Lemi Keskin, emniyette ve mahkemede, polisin izin alarak dinlediği, Beşiktaşlı yönetici ve futbolcuların da aralarında bulunduğu kişilerin telefon konuşmalarının olduğunu iddia etti.

Lemi Keskin, polisin mahkeme izniyle dinlediği, Beşiktaşlı yönetici ve futbolcuların da aralarında bulunduğu kişilerin konuşmalarının yer aldığı belgelerle Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) şike başvurusunda bulunacağını söyledi.

Lemi Keskin, TFF Başkanı Haluk Ulusoy'un, şike iddialarıyla ilgili olarak, "Elimiz kolumuz bağlı. Şike konusuna devlet el atmalı" şeklindeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

TFF Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'da şikeyle ilgili gerekli tedbirler ve cezaların yer aldığını dile getiren Keskin, Kanunun 10. maddesinin (b) fıkrasında yönetim kurulunun görevleri arasında, ”Müsabaka sonuçlarını tescil etmek, müsabakaları ertelemek, ileriye kaydırmak, yarım kalan müsabakalar ile olaylı ve anlaşmalı müsabakalar hakkında karar vermek” hükmünün yer aldığını hatırlatan Keskin, şöyle konuştu;

"Kanunun 25. maddesinde de, (Futbol müsabaka ve çalışmalarında kulüpler ve kişilerce disiplin ve sportmenliğe aykırı fiiller ve bunlara uygulanacak müeyyideler, milli ve milletlerarası teamüllere uygun olarak Federasyon Yönetim Kurulu tarafından hazırlanacak esaslarla tespit edilir. Belirlenecek fiillere uygulanacak cezalar, ihtar, yarışmadan men, hak mahrumiyeti, yarışmayı seyircisiz oynatma, saha kapatma, para cezası, tescil iptali, puan indirme ve küme düşürmedir) deniyor. Bu kanuna göre federasyon şikeyle en etkin şekilde mücadele edebilir."

Keskin, avukatı aracılığıyla, 2 sezon önce Çaykur Rizespor-Beşiktaş ve Çaykur Rizespor-Akçaabat Sebatspor maçlarında şike yapılıp yapılmadığına ilişkin TFF'yi göreve çağıracağını kaydetti.

"Bilgi Edinme Yasası uyarınca bana 10 ile 15 gün arasında bilgi vermek zorundalar. Eğer bilgi verilmezse mahkemeye başvuracağım. Ulusoy, şike belgesi olarak, Beşiktaş ile Çaykur Rizespor yöneticilerinin noter kanalıyla yaptıkları şike sözleşmesi istiyor herhalde" yorumunda bulunan Keskin, "Gazetede, polisin izin alarak dinlediği, Beşiktaşlı yönetici ve futbolcuların da aralarında bulunduğu kişilerin telefon konuşmalarının kayıtları var. Telefon konuşmalarının kayıtları, emniyette ve mahkemede de var. Bu telefon konuşmaları, emniyet tarafından başka bir olay için yapılan bir dinleme sırasında kaydedilmiş. Öğrendiğim kadarıyla dava dosyası İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinde 2004/402 esas sayılı dosyadır. Bunlar kesin delildir. Federasyon delil istiyorsa, mahkemeden telefon konuşmalarının kayıtlarını isteyebilir." diye konuştu.

Keskin, bir Bursasporlu olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağını, gerekirse Emniyet Genel Müdürlüğüne de Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde telefon konuşmasıyla ilgili kayıtların gerekli mercilere iletilip iletilmediği konusunda danışacağını vurguladı.

Mücadelesiyle Bursaspor'un, 2. Lig'de kaybettiği 2 yılı getiremeyeceğini, ancak en azından itibarını geri kazandırabileceğini savunan Keskin, şunları kaydetti:

"Bir Bursasporlu olarak 37 yıl küme düşmeden Birinci Lig'de mücadele etme başarısı bulunan, gönül verdiğim takımın itibarının geri verilmesini talep ediyorum. Deniyor ki (Beşiktaş 100 yılı aşmış köklü bir kulüp ve şike yapmaz) Bu benim iddiam değil. Devletin resmi organlarında bulunan kayıtlar var. Bırakın küme düşürülmek, Beşiktaş'ın 1 puanı silinsin, 1 lira tazminat versin, bu bana yeter. O zaman içim rahatlayacak. Ancak, Avukatım Yunus Egemenoğlu, Bursaspor'un bu dava sonunda tazminat dahi alabileceğini söylüyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!