Federasyon Başkanı hakkında suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Federasyon Başkanı hakkında suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2012 15:18

Türkiye Güreş Federasyonu'nun 21 Ekim 2012 tarihinde yapılacak olan başkanlık seçimi öncesi federasyonun oy kullanacakları belirlemesinde usulsüzlük yapıldığı iddia edildi.

Delegeler Başkan Bekir Çeker, Yönetim kurulu üyesi Ahmet Tunç ve 18. Ankara Noteri Yücel Çölkesen hakkında Ankara Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundular.

Önceki dönemde yapılan Federasyon seçiminde oy kullanacakların noter huzurunda belirlendiğini belirten delegeler bu dönemde ise gizlice yapıldığını ifade ettiler. Federasyon binasında noter huzurunda çekiliş yapılacağının açıklanmasına rağmen, oy kullanacakların gizlice belirlenmesi ve çekilişe gidenlerin de federasyonun kapalı olması nedeniyle tepki gösterdi. Noter huzurunda yapılması gereken kura çekiminin gizlice yapıldığını iddia eden delegelerin bir iddiası da, hiç kura çekimi yapılmadan listenin notere onaylatıldığı. Bu nedenle itiraz eden delegeler Başkan Bekir Çeker, Yönetim kurulu üyesi Ahmet Tun ve 18. Ankara Noteri Yücel Çölkesen hakkında Ankara Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundular.

Delegelerin ilk itiraz dilekçesini Federasyon yönetimine verdiklerini, yönetimin reddetmesi ihtimaline karşılık olarak Spor Genel Müdürlüğü ve Savclığa da suç duyurusunda bulunduklarını belirttiler. Yönetimden cevap bekleyen delegeler, yarına kadar cevap verilmemesi halinde Tahkime başvuracaklarını ifade ettiler. Delegelerin itirazı ise, eski milli sporcular, milli antrenörler ve hakemlerin oy kullanmaları için yapılacak olan çekilişin noter huzurunda ve delegelere açık bir şekilde kura çekiminin yapılması.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!