'Fed Trump belirsizliğine odaklandı'

Güncelleme Tarihi:

Fed Trump belirsizliğine odaklandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 09:33

Fed Başkan Yardımcısı Fischer, Fed'in maliye politikasına ilişkin belirsizlik ortamında enflasyon ve istihdam görevlerine odaklandığını kaydetti.

Haberin Devamı

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, Başkan Donald Trump'ın geri alınacağını söylediği kriz sonrası bankacılık reformlarını savundu ve maliye politikasına ilişkin "önemli oranda belirsizlik" ortamında, Fed'in enflasyon ve istihdamdan oluşan çifte görevine odaklandığını söyledi.

Fischer, İngiltere'nin Coventry kentinde Cumartesi günü katıldığı bir konferansta katılımcılardan gelen sorulara verdiği yanıtta, "Maliye politikası ve diğer şeylerin onaylanması konusunda, yönetim ve Kongre'de nasıl bir sürecin oluşacağını kimse bilmiyor," dedi ve "Şu anda, yasaya göre sorumluluk olarak gördüğümüz konulara bakacağız" şeklinde görüş bildirdi.

Aralık ayında gösterge faizi çeyrek puan yükselten Fed yetkilileri, ABD ekonomisinde yavaş ancak süregelen iyileşmeye tepki olarak, bir sonraki faiz artırımının zamanlaması konusunda bir işaret vermedi. Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bir sonraki toplantısı 14-15 Mart'ta yapılacak ve yatırımcılar bu toplantıda, vadeli kontratların işaret ettiğine göre, faiz artırımı olasılığını yüzde 28 olarak görüyor.

Haberin Devamı

Bazı Fed yetkilileri Mart ayındaki toplantının faiz artırımı için masada olması gerektiğini düşünmesine karşın, son açıklanan veriler, bu tartışmada bir aciliyet olması gerektiğini işaret ediyor. ABD'de işverenler işe alımları sağlılklı bir hızda sürdürürken, ABD'de işsizlik oranı yüzde 4.8'e çıktı ve ücretler yalnızca ılımlı yükseldi. Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesine göre, gıda ve enerji hariç fiyatlar Aralık ayı sonu itibariyle 12 ayda yüzde 1.7 yükseldi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!