Fed faiz kararı sonrası dolar 3.53 - 3.54 lira aralığında

Güncelleme Tarihi:

Fed faiz kararı sonrası dolar 3.53 - 3.54 lira aralığında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 09:29

Fed faiz kararı sonrası dolar 3.53 - 3.54 lira aralığında

Haberin Devamı

İstanbul, 4 Mayıs (DHA) - ABD Merkez Bankası'nın (Fed) beklendiği gibi, faizleri sabit tutmasına karşın, bu yıl iki kez faiz artırım hedefini koruduğuna ilişkin sinyal vermesi sonrası küresel risk iştahında önemli değişiklik olmadı.

Fed'in toplantının ardından yaptığı açıklamaı, yatırımcıların Haziran'da bir faiz artırımı beklentilerini artırmasına neden oldu ve küresel piyasalarda dolar hafif değer kazandı. Enflasyon sonrası dün 3.52 liradan 3.53 lira düzeyine yükselen dolar, Fed sonrası da bu düzeyini korudu. Günün ilk işlemlerinde dolar 3.53 - 3.54 lira aralığında, euro da 3.85 - 3.86 lira aralığında hareket ediyordu.

Fed iki günlük toplantısı sonrası faiz oranlarını beklentiler doğrultusunda sabit tutarken, yapılan açıklamada birinci çeyrek ekonomik büyümedeki zayıflamanın geçici olduğu, işsizlikteki azalmanın süreceği ve bu yıl iki kez daha faizleri artırma hedefinin korunduğu belirtildi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) dün açıkladığı verilere göre, tüketici fiyatları Nisan ayında yüzde 1.31 arttı ve yıllık enflasyon yüzde 11.87 ile dokuz yılın en yüksek düzeyine yükseldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!