Fed: ABD ekonomisi ılımlı seviyede büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Fed: ABD ekonomisi ılımlı seviyede büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2012 21:15

ABD Merkez Bankası (Fed), “Amerikan ekonomisinin ılımlı seviyede büyüdüğünü” bildirdi. Fed, yüzde 0-0,25 aralığındaki gösterge faiz oranını da değiştirmedi.

Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC), faiz toplantısından sonra yaptığı açıklamada, istihdam piyasası koşullarının daha da düzeldiğini, işsizlik oranının son aylarda dikkati çekici biçimde düştüğünü, ancak bununla birlikte yüksek seviyede kalmaya devam ettiğini belirtti.
Hane halkı harcamalarının ve işletmelerin sabit yatırımlarının artmaya devam ettiğini vurgulayan Fed, konut sektöründeki sıkıntının sürdüğünü belirtti.
Ham petrol ve akaryakıt fiyatlarının son zamanlarda yükselmesine rağmen enflasyon oranının son aylarda düşük kaldığını bildiren Fed, enerji fiyatlarındaki yükselişin geçici olarak enflasyonu artırabileceğini, ancak uzun vadeli enflasyon beklentilerinin istikrarlı kalacağını kaydetti.
Fed'in azami istihdam ve fiyat istikrarını destekleyeceği belirtilen açıklamada, gelecek çeyreklerde ekonominin ılımlı seviyede büyümesinin ve işsizlik oranının kademeli olarak düşmesinin beklendiği ifade edildi.
Küresel finansal piyasalardaki gerginliğin hafiflediği, buna rağmen ekonomik görünüm için aşağı yönlü risklerin sürdüğünü bildiren Fed, geçen yıl eylül ayında açıkladığı gibi, portföyündeki menkul kıymetlerin ortalama vadesini uzatma kararı programını sürdüreceğini de kaydetti.
Gösterge faiz oranını 2008 yılı Aralık ayından bu yana değiştirmeyen Fed, 25 Ocak'ta yaptığı toplantıda 2014 yılının dördüncü çeyreğine kadar faiz hadlerini rekor seviyede düşük tutma kararında olduğunu açıklamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!