FBI krizi büyüyor

Güncelleme Tarihi:

FBI krizi büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 22:20

ABD Başkanı Donald Trump’ın geçtiğimiz günlerde azlettiği FBI Direktörü Comey’e Rusya bağlantıları nedeniyle istifa eden eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Flynn ile ilgili ‘Ümit ediyorum ki peşini bırakabilirsin’ dediği öne sürüldü. Bu sözler soruşturmayı etkilemek olarak yorumlanırken Trump, “Tarihte hiçbir politikacıya daha kötü olunmadı” dedi.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey’i 9 Mayıs’ta görevden almasının yankıları sürüyor. Amerikan New York Times (NYT) gazetesi, Comey’in eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Flynn’ın istifasından bir gün sonra 14 Şubat’ta Trump ile yaptığı görüşmeden bir bölümü not ettiğini ve bu notta Başkan’ın, Flynn ile ilgili “Ümit ediyorum ki peşini bırakabilirsin” dediğine yer verdi. NYT, Cumhuriyetçi Partili Trump’ın 2016 başkanlık seçim kampanyasına Rusya müdahalesi iddialarını soruşturan FBI’yı etkilemeye çalışmakla suçlandığına dikkat çekerek, Comey’in not ettiği cümlenin en ciddi kanıtı teşkil ettiğini yazdı. Beyaz Saray, görüşmeye dair Comey’in versiyonunu reddetti.

FBI’YA MEKTUP

Haber ABD siyasetine bomba gibi düşerken, Kongre’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi Nezaret Komitesi’nin Cumhuriyetçi Başkanı Jason Chaffetz, FBI’dan Trump ile Comey arasındaki tartışmalara dair tüm zabıt, not, özet ve kayıtları istedi.

Haberin Devamı

‘FLYNN İYİ BİRİ’

NYT, eski FBI Başkanı Comey’in söz konusu notu üst düzey büro yetkilileri ile paylaştığını yazdı. Gazete, notun tamamını görmediklerini, ancak Comey’in eski çalışma arkadaşlarından birinin belgenin kısımlarını NYT’ye okuduğunu belirtti. Gazete, Trump’ın 14 Şubat’ta Comey ile yaptığı görüşmedeki yorumlarını soruşturmayı etkileme çabası olarak değerlendirdi.

TRUMP’TAN ABD BASININA SİTEM

ABD Başkanı Donald Trump, dün ABD Sahil Güvenlik Akademisi mezuniyet töreninde konuştu. ABD basının sürekli kendisini hedef aldığına dikkat çeken Trump, “Tarihte hiçbir politikacıya daha kötü ve adaletsiz olunmadı” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!