'Fazladan alınan paralar iade edilsin'

Güncelleme Tarihi:

Fazladan alınan paralar iade edilsin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2016 11:44

TESK Başkanı Palandöken: "(Trafik sigortası primlerinde yeni sistem) Yeni uygulama sigorta şirketleri arasındaki rekabet koşullarını artıracak" "Kanun değişikliğine rağmen zorunlu trafik sigortası primleri hala düşmedi. Fazladan prim alınmaya devam ediliyor. Sigorta şirketleri bugüne kadar yüksek aldıkları primleri iade etmeli"

Haberin Devamı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sigorta şirketlerinin trafik sigortası primlerine yönelik fiyatlarını tek bir sistemle görüntüleyen ve vatandaşın en ucuzunu tercih etmesine olanak sağlayan sistemin Hazine Müsteşarlığınca hayata geçirilmek üzere olduğunu anımsatarak, yeni uygulamanın sigorta şirketleri arasındaki rekabet koşullarını artıracağını ifade etti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, zorunlu trafik sigortasında şirketlerin en büyük sorunlarının nisanda ilgili kanunda yapılan değişiklikle çözülmesine rağmen zorunlu trafik sigortası primlerinin hala düşmediğini bildirdi.

Fazladan prim alınmaya devam edildiğini vurgulayan Palandöken, sigorta şirketlerinin bugüne kadar yüksek aldıkları primleri iade etmeleri gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Palandöken, sektörde rekabet koşullarının artırılması amacıyla Hazine Müsteşarlığının yeni bir sistemi hayata geçirmek üzere olduğunu hatırlatarak, "Yeni sistemde tüm sigorta şirketlerinin teklifleri tek bir ekranda görülebilecek. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin internet sitesi üzerinden uygulanacak bu sistemde esnafımız en ucuz fiyat bilgisine ulaşabilecek ve aracını en düşük teklifi veren şirkete sigortalatacak." ifadelerini kullandı.

Yeni sistemin ay sonunda uygulanmaya başlayacağına dikkati çeken Palandöken, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yeni uygulama sigorta şirketleri arasında rekabet koşullarını artıracak. Yetkililerimiz fiyatların düşürülmesi için şirketlere verilen son şans olarak uyarıyorlar. Ancak bu sistemin de sorunu çözeceğini sanmıyoruz. Zira sigorta şirketleri müşteri kapmak değil, tersine sigorta yapmamak için uğraşıyor. Zorunlu trafik sigortası yapmak istemeyen şirketler fiyatlarını düşürmez, tersine yükseltir. Bu sorun yalnızca bölgesel ve araç bazında tavan fiyat getirilerek çözülebilir." 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!