Fazla zorlanmadan değişim var

Davet ve organizasyonların gösterişli olacağı bir gün. Çocuklara yönelik istekler ortaya konulabilir ve çalışmalar yapılabilir.

Aslan Burcunda dolaşan Ay sabah saatlerinde Pluto’nu harekete geçirecek sonra Aslan burcundaki Merkür’ü tetikleyecek. Bugün ortaya konulan fikirler değiştirici olabileceği gibi önceden aldığınız kararları fazla zorlanmadan değiştirebilirsiniz.

KİTAPLAR

Demirin keşfi ve madenlerin işlenmesi, çağımız medeniyetinin oluşumunun başlangıcı olarak değerlendirilebilir. Bugün bizim için son derece sıradan olan ve içimizde derin bir etki uyandırmayan madenler dünyasına ‘Demirciler ve Simyacılar’ adlı kitabın yazarı Mircea Eliade’nin kaleminden geçmişin karanlık dönemlerinden baktığımız zaman heyecan uyandıran bir serüven içinde buluyoruz kendimizi.

Mircea Eliade, ‘Demirciler ve Simyacılar’ adlı kitabında demircilik ve metal işçiliği konusu, tarih öncesinden ilk medeniyetlere kadar kutsal yaklaşım açısından inceliyor ve maden ocaklarında yapılan ayinleri ve törenleri anlatıyor.

‘Kabalcı Yayınevi’nden çıkmış olan ‘Demirciler ve Simyacılar’ adlı kitap aslında insanlığın gelişim sürecine ışık tutarken zihnimizi başlangıca, madenlerin ilk keşfedildiği ve işlendiği dönemlere götürüyor.

Dişi ve erkek enerjiler, kurban törenleri, son derece sert uygulanan oruçlar ve arınma törenlerinin anlatıldığı maden ocakları, madenlerin işlendiği fırınlarda gerçekleşen ayinlerin anlatıldığı kitap, hayal gücünü zorlarken düşüncelerin derinleşmesine neden oluyor.

Başlangıçta insanın duygu ve düşüncelerinin doğayla bütünlüğünü dile getiren mitler ve efsanelerin, arınma ritüellerinin, maddeyi işleyen ve biçimleyen insanın dünyaya olan yaklaşımını anlamaya başlıyorsunuz.

DEMİRCİLER VE SİMYACILAR



Yoga konusunu işleyen pek çok kitap yayınlanmış olsa bile yine de ‘Yoga’nın anlaşılmış olduğunu söyleyemeyiz. Hemen hepimiz kelime olarak ne olduğunu biliyoruz. Fakat felsefesini ve uygulanışı hakkında pek fazla fikrimiz yok. Sadece kökeni Hindistan’a dayalı bir öğreti ve kişisel gelişim yöntemi olduğunu söyleyebiliriz.

‘Arkadaş Yayınevi’nden çıkmış olan ‘Yoga’ adlı kitabın yazarı Cyntia Worby, günümüz insanının anlayabileceği bir uslupla sade bir anlatım içinde hem yoganın ne olduğunu ve yoga çeşitlerini anlatıyor ve tarihçesini sunuyor, hem de uygulamaları fotoğraflı görüntülerle tarif ediyor. Kendisi bir yoga öğretmeni olduğu için pratik, sistemli ve kolay anlaşılır bir üslupla yazılmış.

Çiğdem A.Fromm’un Türkçeleştirdiği kitap, hemen hangi yaş ve eğitim düzeyinde bulunursanız bulunun yogayı merak ediyorsanız kolay anlayacağınız bir ifadeyle tercüme edilmiş. Yoganın ne olduğunu merak edenlere tavsiye ederim.

YOGA
Yazarın Tüm Yazıları