Fazla ‘E’ kemiğe zarar

Güncelleme Tarihi:

Fazla ‘E’ kemiğe zarar
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2012 00:00

Ispanak, brokoli gibi yeşil renkli sebzelerde, yağlarda, fındık ve bademde bol bulunan E vitamininin fazla tüketilmesinin kemik erimesini tetikleyebileceği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Japonya’daki Keio Üniversitesi’nden bilim insanlarının yaptığı araştırmada, büyük dozlarda E vitamini verilen farelerde kemik yoğunluğunun daha düşük olduğu görüldü. Araştırmacılar E vitamininin kemik eriten osteoklast hücrelerinin oluşumunu teşvik edebileceğini düşünüyor. Bu durumda vücut ürettiğinden çok kemik hücresi kaybediyor. Önceki araştırmalarda E vitamininin yaşlılarda kemik güçlendirme tedavisinde kullanılabileceği belirtilmişti. Bilim insanları çalışmaların sınırlı olduğunu söylüyor. Son araştırma Nature Tıp dergisinde yayımlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!