Fazilet'te içki devrimi

Güncelleme Tarihi:

Fazilette içki devrimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

FP en önemli ‘değişim’ sinyallerinden birini, içki tavrını esneterek verdi. Düne kadar ‘haram’ diyerek, içkiye savaş açan, bu amaçla da içki satılan yerlerin kapısına elindeki belediyeler aracılığıyla kilit vuran FP, bugün ise ‘İçin, ama az için’ demeye başladı.

FP, içki konusunda seçimler öncesindeki gerçekleştirdiği bu sürpriz esnemeyi, ‘meyhane ziyaretleri’ ile sergilemeye başladı. FP'deki ‘meyhane ziyaretleri’nin mucidi İstanbul Milletvekili ve Seçim Karargah Başkanı Mustafa Baş, ziyaret ettiği meyhanelerde önce ‘‘Afiyet olsun’’ diye selamladığı akşamcılara, ‘‘İçkinize karışmıyoruz, ama tavsiyemiz çok değil az için’’ demeye başladı. Baş FP'lilerden bu şekilde davranmalarını isterken, örgütlere göndereceği ‘Seçime Hazırlık’ kitapçığında da meyhanelerin ziyaret edilmesini istedi.

GENELEVDEN OY

FP, meyhanelerin yanı sıra genelevlerin de ziyaret edilmesini istedi. Baş Hürriyet'e, ‘‘Ziyaretlerimiz sırasında büyük muhabbetle karşılaştık. Gördük ki, bizim genelevlerde de çok oyumuz var’’ dedi.

FP'deki ‘içki devrimi'nin belirtileri, Necmettin Erbakan'ın Refahyol başbakanlığı sırasında görülmüştü. Erbakan, Yüksek Askeri Şura üyelerine Başbakanlık Konutu'nda verdiği yemekte rakı ve şarap ikram etmişti. Erbakan'ın, bir süre önce FP GİK üyesi olan yazar Nazlı Ilıcak'ın İstanbul'daki Boğaz manzaralı villasında katıldığı yemeklerde de şarap ve bira servisi yapılmıştı. Erbakan gibi FP Genel Başkanı Recai Kutan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Ilıcak'ın yalısında katıldıkları yemeklerde içki servisi yapılmasına ses çıkarmamışlardı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!