Fazıl Say gerçek Lang Lang yapmacık

Güncelleme Tarihi:

Fazıl Say gerçek Lang Lang yapmacık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2011 11:27

Alman Der Tagesspiegel gazetesi, Berlin’de bir dizi konser veren Fazıl Say’ı dünyaca ünlü Çinli piyanist Lang Lang ile de kıyasladı. Gazete “Say’ın gerçekliği yanında Lang Lang yapmacık kalıyor” yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Berlin’deki Fazıl Say Yılı kapsamında bir dizi konser veren ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say için Alman Der Tagesspiegel gazetesi, “O, piyano sandalyesindeki çılgın. Bu adam gerçekten harika; şeytani bir ustalıkla çalıyor ve piyanoya dokunur dokunmaz enerjisi konser salonunu kaplıyor“ yorumunu yaptı. Say’ın performansıyla orkestra ve şefi gölgede bıraktığını yazan gazete, sanatçıyı dünyaca ünlü Çinli piyanist Lang Lang ile de kıyasladı: “Fazıl Say’ın gerçekliği yanında Lang Lang yapmacık kalıyor!”

/images/100/0x0/55eb406bf018fbb8f8b51aa2
DISNEY KAHRAMANI GİBİ

Der Tagesspiegel gazetesinde Frederik Hanssen imzasıyla yayımlanan “Piyano Sandalyesindeki Çılgın” başlıklı eleştiride, Fazıl Say’ın piyanoya daha ilk hamlesinde Liszt benzeri şeytani bir ustalığı gözler önüne serdiği vurgulandı.

Haberin Devamı

Yazıda, bu performansın akla Lang Lang’ı getirdiği belirtilerek, “Her iki piyanist de, piyanist sandalyesine oturduklarında kendilerine has koreografilerini sahneliyorlar, her ikisi de kendi memleketlerinin müzik geleneklerini mahir ve hakim bir şekilde işliyor. Ancak Çinli icracı, Say’ın insanı sürükleyen gerçekliğiyle karşılaştırıldığında yapmacık kalıyor, Türk meslektaşının adeta gişelere oynayan bir taklidini andırıyor. Fazıl Say kendisine dair bir Disney çizgi filmi çekilse şirin bir klavye kahramanı olarak herhalde böyle görünürdü” denildi.

Berlin’in en köklü konser salonu olan Berlin Konzerthaus’un daimi sanatçısı olan piyanist, Fazıl Say Yılı kapsamında toplam 12 özel konser veriyor. Say, bu konserlerde tüm dünyada büyük ilgi gören kendi bestelerinin yanı sıra ünlü bestecilerin eserlerini de seslendiriyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!