Fazıl Say, Akra Caz sahnesinde

Güncelleme Tarihi:

Fazıl Say, Akra Caz sahnesinde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2018 13:37

Fazıl Say, Akra Caz sahnesinde

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - CAZ ve klasik müziğin ünlü isimlerini Antalya'da buluşturan Antalya Akra Caz Festivali, sahnesinde dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say'ı ağırlayacak.

Gecede Fazıl Say'ın Türk edebiyatının unutulmaz şairlerinin şiirlerini besteleyerek yaptığı şarkı albümlerinden 'İlk Şarkılar' ve 'Güz Şarkıları', 9 Mayıs Çarşamba gecesi saat 20.00'de Akra Hotels sahnesinde izleyici ile buluşacak.

'İlk Şarkılar'da Fazıl Say'ın piyanodaki cesur ve özgün yorumuna, solist Serenad Bağcan'ın güçlü sesi eşlik ediyor. Doğu-Batı sentezi, Türk musikisi, caz, kabare müziği, nostaljik melodileri ve herkes için akılda kalıcı sözleri ile her biri farklı stilde ve farklı konularda olan 'Güz Şarkıları'nda Ece Dağıstan piyanoya hayat verirken, Güvenç Dağüstün etkileyici sesiyle solist olarak yer alıyor. Güz Şarkıları orkestrasında ise Ediz Hafızoğlu (davul), Volkan Hürsever (kontrbas), Gürtuğ Gök (saksafon), Derya Türkan (kemençe) ve Hakan Güngör (kanun) gibi usta isimler var.

Bu yıl Antalya'da ilki gerçekleşen, modern ve klasik cazın yanı sıra, caz müziği funk, rock, latin, soul ve elektronik tarzla harmanlanan renkli bir müzikal yelpazeyle izleyici karşısına çıkan Antalya Akra Caz Festivali, 12 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!