Favorim Mauresmo

NEDENSE bu Avustralya OPEN Turnuvası’nda bayanların tenis seviyesinin olumlu bir şekilde arttığını görüyorum.

Hep erkeklerin gölgesinde kalan bayanlar da artık toplara çok daha güçlü vurabiliyorlar, attıkları birinci servislerin ortalama hızı saatte 180 190 km’lere ulaşıyor. Daha cesaretli oynuyorlar. File önüne çıkıyorlar ve en önemlisi de çekişmeli geçen maçların üçüncü setlerinde fizik kondüksiyondan dolayı oyun tempoları düşmüyor.

Bu saydığım bütün özellikler Justine Henin Hardenne ile Sharapova arasındaki tek bayanlar yarı final maçında vardı. Sharapova’yı 3 sette yenen Henin ile 27 yaşındaki Mauresmo final oynayacak. Atletik yapılı Fransız raket bence tenis kariyerinin en büyük fırsatını yakaladı. 7 yıllık bir süreden sonra ilk kez bir Grand Slam finalinde oynayacak.

Gördüğüm kadarıyla Mauresmo tüm maçlarını bilhassa taktiksel yönden kazanmaya yöneltti. Şansının da yaver gittiğini söyleyebilirim. Çünkü Belçikalı Kim Clijters ile oynadığı zorlu yarı final maçının son setinde, Belçikalının sağ ayak bileğini burkması ile maçı bırakması, Fransız’ın hayalinde olan final yolunu açtı. Bu final ikilinin aynı zamanda sekizinci randevuları olacak. 8 maçın 4’ünü Henin, üçünü Mauresmo kazandı. Maçların çoğu üç sette bitti. Esasen ikisinin oyun tarzları da aynı. Kitaba uygun tek el backhandleri, spinli forhandleri.
Yazarın Tüm Yazıları