"Fatura yolsuzluğu iftiradır"

Güncelleme Tarihi:

Fatura yolsuzluğu iftiradır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2012 11:08

Ankaragücü'nün yeni başkanı Atilla Süslü, eski başkan Bent Ahlat'ın disiplin kuruluna sevk edildiğini ve kendisiyle ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulunulacağını açıklamıştı.

Haberin Devamı

Bent Ahlat'ın hapis cezası nedeniyle başkanlıktan ayrılması sonrasında yönetim kurulunda oy birliğiyle başkan seçildiğini belirten Süslü, ''Başkan seçilmemin ardından ilk yönetim kurulu toplantımızda bazı kararlar aldık. Altyapılarda ligden çekilme ve genel menajerimizle yolları ayırma konusunda fikir birliğine vardık. Eski başkan Bent Ahlat'ı da disiplin kuruluna sevk ettik. Kendisini aklarsa geri dönebilir. Kendisiyle ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız'' demişti.

Altyapı liglerinden çekilme kararını da değerlendiren Süslü, ''Federasyondan paralarımızı alamıyoruz. Almamız halinde hepsi icraya gidecek. Bu konuda çözüm yolu da bulamadık. Altyapı liglerindeki takımlarımızın haftada 3-4 deplasmanı oluyor. Onların masrafı ağır olduğu için çekilme kararına vardık. Ayrıca bir süre daha yolumuza genel menajersiz devam edeceğiz'' diye konuşmuştu.

Haberin Devamı

Ben Ahlat ise avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada, son günlerde görsel, yazılı ve sanal medyada hakkında mesnetsiz söylemler olduğunu belirterek yazılı bir bilgilendirme yayanladı.

"A.GÜCÜ'NDE GİZLİ GÜÇLER VAR"

Açıklama şöyle:

"Bent Ahlat ile ilgili olarak iddia edilen fatura yolsuzluğu ile ilgili açıklamalar iftiradan ibarettir. İddia edildiği üzere benim gece yarısı gizlice başkanı olduğum Türkiye'nin en eski ve güzide kulübü olan ANKARAGÜCÜ tesislerine girmem söz konusu değildir. Zaten kulüp başkanı olarak istediğim zaman kulup tesislerinde bulunabilirim. Ayrıca genel kurul ve yönetim kurulu üyelerince ANKARAGÜCÜ ile ilgili tüm işlemlerde tarafıma tek imza yetkisi verilmiştir. Verilen bu yetkiyi de ANKARAGÜCÜ nün menfaatlerini korumak ve kollamak dışında kullanmadım.

Ankaragücü kulübü olarak kesilen 8.300.000 TL lik fatura; TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU yetkililerince defalarca istenmiş, hatta yazılı olarak bu alacaklar için fatura kesilmesini aksi taktirde fatura kesilmemesinin usulsüzlük teşkil ettiğini beyan ederek faturalar istenmiştir. Bunlara ilişkin kayıtlar hem ANKARAGÜCÜ Kulübü kayıtlarında hem de TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU kayıtlarında mevcuttur. İddiaların aksine benim Sayın Melih GÖKÇEK veya ANKARAGÜCÜ'nün diğer alacaklıları ile görüşmem hiçbir şekilde olmamıştır. Ben başkan olarak göreve geldiğim gün bu kulüpte hukuku işleteceğime dair kamuoyu önünde söz verdim. ANKARAGÜCÜ nde hukuksuzluklara dur demek amacıyla TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONUNA kesilmesi gereken faturalar gönderilmiştir. Bizim muhatabımız TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU dur. ANKARAGÜCÜ nden alacağı olan firmalara ilişkin fatura TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONUNA gönderilmiştir. Yapılan bu işlemler tamamen hukuka uygundur. Bu faturalara istinaden TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU ne kadar ödemeyi ne zaman ve kime ödediği ile ilişkin herhangi bir bilgimiz olmadığı gibi ilgilendirmemektedir. Zira ANKARAGÜCÜ nün TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU nezdindeki alacakları hacizlidir.

Haberin Devamı

İddiaların aksine benim Sayın Melih GÖKÇEK veya ANKARAGÜCÜ'nün diğer alacaklıları ile görüşmem hiçbir şekilde olmamıştır. Ben başkan olarak göreve geldiğim gün bu kulüpte hukuku işleteceğime dair kamuoyu önünde söz verdim. ANKARAGÜCÜ'nde hukuksuzluklara dur demek amacıyla TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONUNA kesilmesi gereken faturalar gönderilmiştir. Bizim muhatabımız TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU dur.

Sayın Mehmet URAL ın yaptığı yolsuzluk ve usulsüzlüklere ilişkin benim araştırma yapmam ve bu işin üstüne gitmem nedeniyle şahsıma gündemde ki iftiralar atılmıştır. Bu iftiralar ile sanki Kulüpte bir yolsuzluk varmış gibi politika izlenmiş ve beni yıldırma politikası güdülmüştür. Ancak bu Bizans oyunları beni doğru bildiğim yoldan ANKARAGÜCÜ menfaatlerini korumaktan alıkoymayacaktır. Mehmet URAL güzide kulübümüzü sürekli kaosa sürüklemiş; hesaplarda büyük yolsuzluk ve usulsüzlüklerde bulunmuş bir şahsiyettir. Bu şahıs karaborsada maç biletlerini ikiz olarak matbaasında basıp piyasa sürmüştür. ANKARAGÜCÜ SPOR KULÜBÜNDE ki karaborsacıların abisi konumunda olan bu şahıs; tarafımdan ANKARAGÜCÜ nün son hesapları istendiğinde ATİLLA SÜSLÜ nün firmalarına usulsüz faturalar keserek hesapları kapatmaya çalışmıştır. Şu hiçbir zaman unutulmamalıdır ki verdiğimiz söz gereği her şartta kulübümüzün menfaatleri için söz verdik ve bu söz namusumuz ve şerefimizdir. ANKARAGÜCÜ nde bu yapılan usulsüzlük ve yolsuzlukların hesabı sorulacaktır. Şu an elimde olmayan bazı nedenlerden dolayı görevimin başında olamıyorum. Ancak biz yüreğimizde taşıdığımız ANKARAGÜCÜ müzün haklarını her zaman kollayan ve koruyan, yolsuzluk ve usulsüzlüklerin hesabını soran bir başkan oldum ve olmaya da devam edeceğim.

Haberin Devamı

Sayın Melih GÖKÇEK in iddialara konu olması üzücüdür. Sayın Melih GÖKÇEK olaylar ile ilgisi olmadığı gibi herhangi bir bilgisi dahi bulunmamaktadır. Daha önce sayın Melih GÖKÇEK e oynanan oyunlar aynı ekip tarafından şimdi bana oynanmaktadır. ANKARAGÜCÜ nün asıl sahibi olan gerçek taraftarlarımız bu yolsuzluk ve usulsüzlükleri yapanları görecek ve bunları ANKARAGÜCÜ'nden temizleyecektir. ANKARAGÜCÜ nde bu yapılan usulsüzlük ve yolsuzlukların hesabı sorulacaktır. Şu an elimde olmayan bazı nedenlerden dolayı görevimin başında olamıyorum. Ancak biz yüreğimizde taşıdığımız ANKARAGÜCÜ müzün haklarını her zaman kollayan ve koruyan, yolsuzluk ve usulsüzlüklerin hesabını soran bir başkan oldum ve olmaya da devam edeceğim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!