Fatura kesilince Türk otelini bastılar

Güncelleme Tarihi:

Fatura kesilince Türk otelini bastılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2012 00:00

Libya’da Kaddafi rejiminin çökmesinde büyük rol oynayan Zintanlı milisler, başkent Trablus’ta bir Türk işadamına ait otele silahlı baskın düzenledi. Otel personeli, Türk özel harekat polisleri eşliğinde tahliye edildi. Darp edilen Türk otel yöneticisi kurtarıldı. Mesele, Zintanlı bir otel müşterisine kesilen fatura.

Haberin Devamı

DEVRİK Libya lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam’ı yakalayarak ün kazanan Zintan milisleri, Libya’nın başkenti Trablus’taki lüks bir Türk otelini birbirine kattı.

CNN’in haberine göre otel yönetimi, altı aydır otelde kalan Ali Dev Zintani’den ödeme yapmasını istedi. Bunun üzerine Zintani otelden ayrıldı ve kısa bir süre sonra silahlı adamlarıyla geri geldi. Otel lobisine camları kırarak giren milisler, havaya ateş açtı.
Anadolu Ajansı, baskının kendi ekibinin otelde bulunduğu sırada yaşandığını belirterek, “Otel personeli ve A.A ekibi, Büyükelçi Ali Kemal Aydın ve beraberindeki özel harekat polisleri eşliğinde tahliye edildi” diye yazdı. Otel müdürü Şükrü Koçak’ın Zintani’nin Fellah’taki bürosunda bir süre alıkonduğu, burada iki dizinden yaralandığı, sağ kulağının da sağır olduğu öne sürüldü.

Haberin Devamı

Grubu azmettiren Libyalı müşteri serbest

/images/100/0x0/55eae197f018fbb8f89caaf8

Türk Büyükelçiliği ve Libya geçici yönetiminin çabalarıyla serbest kalan Koçak, “Bu olaydan Libya halkını sorumlu tutmuyoruz. Biliyoruz ki bunu yapan birkaç kişi. Otelde ve araçta darp edildim. Götürüldüğüm yerde kötü muamele görmedim. İki kişi gözaltına alındı ama Zintani bunlar arasında değil” dedi. Trablus’taki Zintan milislerinin komutanı Muhammed Medani ise “Koçak’ı sadece sorguladıklarını ve meselenin de çözüldüğünü” öne sürdü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!