Fatih'te bir vaha

Doğan HIZLAN
Haberin Devamı

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın düzenlediği bir gecedeydim.

Fındakzade'de yüzlerce yıllık bir sarnıç, bu Vakıf tarafından Fatih Eğitim Parkı'na dönüştürülmüş.

Fatih Belediye Başkanı Saadettin Tantan, yerel yönetimlerin kültür dünyasındaki yeri ve işlevi konusunda çağdaş çalışmalar yapan bir başkan.

Emniyetteki görevinden güreş federasyonuna kadar uzayan hizmet çizelgesinde eğriye rastlanmayan bir kişilik.

Bir mezbeleden eğitim vahası yaratmanın onurunu sanırım Saadettin Tantan ile Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı bir masal meyvası gibi bölüşüyorlar.

Fatih Eğitim Parkı, yazın sıcağında gençlerin, ya da Başkan'ın deyimiyle yediden yetmişe herkesin eğlenebileceği, öğrenebileceği bir mekan.

Özellikle bahçedeki kocaman satranç taşları insanda oynama duygusu uyandıracak kadar hoş.

Haldun Dormen'in gençlerden oluşan bir ekibe oynattığı, Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bir Şey Oldu müzikali, genç kuşağın kendilerine olanak tanındığında profesyonellerin ipini göğüsleyebileceğinin örneğiydi.

Okul zamanları, belki öğrencilerin soluk almağa bile zaman bulamadıkları bir dönemdir, çalışırlar. Gelin görün ki, okul saatleri sonrasında, yalnızlık hissederler. Boşlukta kalırlar.

Özellikle yaz günleri boşluğun dehlizinde yol aramaya başlarlar. Karşılarına çıkan ilk eğelenceye esir olur, kapılıp giderler.

Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın genç kuşağa sağladığı mekan gerçekten bir eğitim hizmeti. Park, insana yaşama sevinci veriyor. Bir yanda basketbol sahası, bir yanda bilgisayarlı odalar, kitaplık, resim atölyesi.

Oraya giren bütün gününü değerlendiriyor, öğreniyor.

***

Fatih Belediye Başkanı Saadettin Tantan, burayı Vakıf'a tahsis etmiş. Konuşmamızda, Çarşambada'ki Çukurbostanı'ı da tahsisle, semttekilerin, genç kuşağın yararına açacak.

Gerçekten belediye; orada yaşayanlara, gençlere karşı görevlerini biliyor, yerine getiriyor.

Fatih Eğitim Parkı'nın 15 bin kayıtlı üyesi varmış.

Tantan, başkan kimliğiyle, her şeyi ben yaparım, her şeyi ben bilirim gibi köhnemiş bir zihniyetten uzak, bilenleri dinliyor, onları destekliyor.

Üniversite ile işbirliği yaparak, onlara mekanlar vermiş. Böylece Fatih gibi önemli, tarihi bir semti, dokusunu bozmadan geliştiriyor.

Akdeniz ve Karadeniz caddelerinin kavşağında, büyük bir kitap satış mağazası açmayı planlıyor.

Çarşamba Çukurbostan'da Türk evleri yapılacak ve burada Mimar Sinan Üniversitesi öğrencileri öğrenim görecek.

***

Vakıflara yerel yönetimlerin iş birliğinin, yerel yönetimlerin kültüre verdikleri önemin ürünlerine tanık olduğum bir gece yaşadım.

Fatih olgusuna yeniden döneceğim, çünkü gazetelerde hep Refahlıları görmeye alıştınız.

Başka yüzünü size göstereceğim. Ne de olsa ben de eski bir Fatihliyim.

Yazarın Tüm Yazıları