Fatih ve B.Hakan

Güncelleme Tarihi:

Fatih ve B.Hakan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 1997 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

A Milli Takımımızın karşısında oynayan çok basit bir takım vardı, San Marino. Ama inanın bazen bizden daha akıllı kontrataklar yaptılar ama son hareketi yapacak futbolcuları bir de kendilerine güvenleri yok. Hayatlarında maç kazanmamışlar. Benim gözüm, ikinci maçını oynayan Fatih'te ve Fenerbahçe maçında inanılmaz 4 gol kaçıran B.Hakan'daydı. Zira, Milli Takımımız öyle veya böyle bu maçı kazanacaktı. Bazen futbol topu 4 köşe olur, dünkü maçta olduğu gibi. Fatih, defansın en geri adamıydı, sağ kulvarda oynadı. Hayret, çok hata yaptı. Hem de San Marino forvetlerine karşı. Oyunun başında iki top kaçırdı. Ama, adamların gidecek, yürüyecek hali yok. Ya rakip başka bir takım olsa, yandık.

Fatih'in iyi top kontrolü olduğunu düşünürdüm. Verdiği paslyar hep mavili futbolcularaydı. Öyle bir iki yan orta yaptı, kalenin 10-20 metre üstünden dışarı auta. Fatih'i geçenlerde çok ikaz etmiştim: ‘‘Evlat’’ demiştim ‘‘Futbol garip bir oyundur. Ama dikkat.’’ Gördüğüm kadarıyla çok havalanmış. Şimdi Fatih Terim'e büyük görev düşüyor. Onun ayaklarını yere bastırmak. Gelelim B.Hakan'a. B.Hakan dünkü maçta gol atar atmaz o mühim değil. Ama dün çok isteksizdi. Hani Mustafa Denizli onu çıkarsa belki de mutlu şekilde dışarı çıkacak. Böyle bir ruhi bitkinliği var. Onun tedavisini de bir tek kendisi yapabilir. Ona da tavsiyem, geçmişi unutmak. F.Bahçe maçında kaçırdığı golleri de unutmak ve yarını düşünmek.

Milli Takımımızda Oğuz'u alkışlıyorum. Ancak gördüğüm kadarıyla Milli Takım, liberosuz oynamaz Denizli. Bize ön libero pek uygun gitmiyor. Hele Hollanda karşılaşmasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!