Fatih Terim'den transfer açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Fatih Terimden transfer açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2012 21:58

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Trabzonspor maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, "İki taraf da kazanmak isterdi ama başarılı olamadık. İki tane büyük takımın son maçından beraberlik çıktı. Her şeye rağmen lider bitirdiğimiz için memnunum tabii ki. Birinci yarı istediklerimizi belirli ölçüde yaptığımız söyleyebilirim ama ikinci yarı için aynı şeyleri söyleyemem. Son dakikalarda kaybedebilirdik de. Trabzon'da bu sahada, bu seyirciyle bu takımla oynamak kolay değil. Kazanamadığımız için üzgünüm. Ama kaybetmediğimiz için de sevinçliyim" dedi.

"TRABZONSPOR BİZİM HAKİKATEN DOSTUMUZ"

Terim, Burak ve Selçuk'a gösterilen tepkilerle ilgili bir soruyu da şöyle yanıtladı: "Çok ağır tepkiler oldu Burak'a. Şöyle bakıyorum, Trabzonspor bizim hakikaten dostumuz. Burada söylenecek gibi bir şey de değil yani, gerçekten dostumuz. Bir şeyleri iyi anlatmak lazım belki de. Selçuk sıfırdı. Başka kulüpler alacakken biz aldık. Ceyhun sıfırdı. Zaten gitmesini istemişti Trabzonspor. Engin'i resmen iki taraf oturdu pazarlık etti. Onu zaten göndermişti Trabzonspor. Umut'u Fransa'dan aldık. Burak'ı da Lokomotif Moskova'dan aldık. Trabzonspor'un mukaveleli oyuncusuna Galatasaray başkanı ve teknik heyetinin herhangi bir şeyi söz konusu olamaz. Burak da hizmetinin karşılığının başka türlü olmasını istedi. Umut'a nasıl davranılmışsa, 'Burada goller attım başarılı oldum keşke bana da bu yapılsaydı' mesajını verdi konuşmasında galiba".

BAZEN TATİLE ERKEN ÇIKILIYOR

Terim, oyuncularının bugün özellikle ikinci yarıda kötü bir performans sergilediğini de vurgulayarak şöyle devam etti:  "Açıkçası bazen tatile erken çıkılıyor. Ne kadar isterseniz isteyin alamıyorsunuz beyinlerinden. İkinci yarıda bir takım değişiklikler yapmamıza rağmen idareli oynayamadık. Trabzonspor'u da yabana atmamak mazım. Onlar da önemli bir takım. Seyircisi de müthiş destek verdi bugün. Oyunun kritik bazı bölümlerinde öne geçebilirdik. Son günlerin en iyi oyuncularından biri Riera, bugün sahanın en kötüsüydü. Hangi ortayı atabilseydi gol pozisyonu olacaktı. Daha zengin oynamalıydık."

Terim, Selçuk ve Burak'la maç öncesi bir görüşme yapıp yapmadığıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken de, "Selçuk ve Burak burayı benden daha iyi biliyorlar. Açıkçası çok fazla üzerlerine gitmedim. Kolay değildi onlar için de bu atmosferde oynamak. Başardılar, aferin. Onları da affeder ileride Trabzonlular" dedi.

BAŞKAN'LA HENÜZ GÖRÜŞMEDİM

Terim, transfer yapılıp yapılmayacağıyla ilgili olarak ise şöyle konuştu: "Eğer Galatasaray'a bir katkısı olacaksa, bizi bir ileri seviyeye götürecekse transfer yapılır. Ama başkanımla henüz oturup da eksik bölgeleri tespit eden ve 'şunlara ihtiyacımız var' dediğimiz bir toplantı yapmadık. Yarından sonra artık iletişim kurup bu toplantıyı yapacağız. Almış olmak için almayız. Alırken kulübümüzü de düşünerek hareket ederiz. Şu andan itibaren bu çalışmaları yapacağız hep beraber."

"DAHA ÇOK BİRLİĞE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR"

Terim toplantının son bölümünde herkesin yeni yılını kutladığını ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: "Esas önemlisi herkesin yeni yılı kutlu olsun. Ülkemize, komşularımıza, dünyaya barış getirsin. Galatasaray'ın başkanıyla, yöneticisiyle, divanıyla profesyonelleriyle, sporcusuyla teknik adamıyla, taraftarıyla her zamankinden daha çok birlik, beraberlik içinde olmaya ihtiyacı vardır. Bunu Galatasaraylılar adına bir kez daha yeni yıla girmeden hatırlatmak istiyorum. Çünkü büyük Galatasaray'ı hak ettiği yerlere taşımak için hepimizin emeğini, enerjisini birleştirmesi gerek. Ülkemiz için de dünya futbolu için de ekonomik olarak ilginç bir dönemden geçiyoruz. Bugünün gerçeklerini göz ardı etmeden geleceği ancak böyle inşa edebiliriz. Özellikle yeni yılda daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!