Fatih Terim'den önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Fatih Terimden önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2016 18:31

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, İngiltere ile Türkiye arasında oynanacak hazırlık maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Soruları yanıtlayan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim şunları söyledi:

"İngiltere Milli Takım Teknik Direktörü Roy Hodgson benim eski dostum. Kendisi önemli bir teknik direktör. İngiltere'ye de çok şey kattı. İngiltere elemelerde 10 maçta 30 puan topladı. EURO 2016'da da çok rahat gruptan çıkacaktır. Zorlanacaklarını düşünmüyorum. Çok atıp az gol yiyen bir takım. Ben de ilk kez İngiltere'ye karşı görev yapıyorum. Şimdiye kadar kazanamamışız. Çok ciddi bir rakip. İngiltere'ye karşı elimizdeki en iyi takımla sahada olacağız. Artık her maç bizim için daha ciddi. Bütün maçlar bizim için çok önemli. 

"BU MAÇ KADRO HAYALİ KURAN OYUNCULAR İÇİN FIRSAT"
Maçın Wembley'de oynanmamasının mantıklı bir sebebi var. FA Cup finali Wembley'de. Bu bir gelenek. Sebebi budur herhalde. Arda, Burak, Serdar Aziz, Nuri birçok oyuncumuz yok evet. Ama bize göre eksik yok. 11 oyuncuyla sahaya çıkacağız. Ayrıca havuzumuzun içinde açıkladığım 31 kişi yok. Eklenecek isimler olabilir. 15 günlük süre 31 Mayıs gecesine kadar sürecek. Bu maç 23 kişilik kadro için hayal kuran futbolcular adına iyi bir sınav olacak. Bazı ülkelerde olan bekleme listesini biz açıklamadık. Her an başka oyuncu çağırabiliriz. Fransa'ya en sağlıklık, en güçlü ve en doğru kadroyu götürmeye çalışacağız." 

Haberin Devamı

"CANER MAALESEF SON 1 AYDA OYNAMADI AMA..."
Gelen soru neticesinde Caner Erkin ile ilgili değerlendirmede de bulunan Terim, "Caner maalesef son 1 ayda oynayamadı. Onu da hazırlıyoruz. Onu antrenmanlarda da çok iştahlı gördüm. "diye konuştu. 

"BAŞKA İSİMLER ÇIKARSA SÜRPRİZ OLMAZ"
Terim sözlerine şöyle devam etti: "Ben de kendimi hazırlıyorum. Sigaradan sonra aldığım kiloları verdim. Takım kadar teknik adamın da formda olması lazım. Ben kendimi üç hanımefendiye teslim ettim. Eşime ve iki kızıma. Sıkıştığımda torunum Yaman'ı alıyorum kucağıma. Bu ülkeyi sevince boğan milli takımın bir parçası olmak her zaman çok özel bir şey. 

"OYUNCULARIMIZ TRANSFER KONULARINI HALLETMELİLER"
Esas aktörler oyuncularımız. Bu zamana kadar müthiş iş yaptılar. İnşallah bu performanslarını EURO 2016'da devam ettirecekler. Hakan Çalhanoğlu da, Oğuzhan da çok önemli oyuncular. Turnuvanın yıldız adayları arasında gösterilmeleri güzel. Başka isimler de çıkarsa sürpriz olmaz. Burası bir festival. Festivallerde güzel filmler birinci olur. İnşallah oyuncularımız da büyük kulüpler tarafından istenir. Oyuncularımızın transfer konularını bir an önce halletmeleri bizim için önemli. Gereğini söyledik. Umarım sonucu alırlar"

 

BAKMADAN GEÇME!