Fatih Terim'den flaş açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Fatih Terimden flaş açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2016 18:10

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve Enes Ünal ile birlikte 2018 FIFA Dünya Kupası Grup Eleme maçları öncesi son hazırlık maçında karşılaşacakları Rusya maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, başırısızlıkla tamamladığımız ve hayal kırıklığı yaşadığımız Euro 2016 sonrası ilk kez basının karşısındaydı...

Rusya ile Antalya’da oynanacak hazırlık maçı öncesi basın toplantısı düzenleyen Fatih Terim, Euro 2016 bitiminde istifa ettiğini ama kabul edilmediğini söyledi.

Tecrübeli teknik adam, Arda Turan ve 5 arkadaşının ay yıldızlı takıma neden çağrılmadığı konusuyla ilgili de açıklamalarda bulunup şöyle konuştu...

"BAŞ SORUMLU GÖSTERİLDİM"
"EURO 2016’nın sorumlusunun en başta kendim olduğunu ifade edip halkımızdan özür dilemiştim. Gerekenlerin yapılacağını söyledim. Konuşulacak ve değerlendirilecek çok şey var. Baş sorumlu ben gösterildim. Çok net! Gereği neyse onu yaptım. O gün beni sorumlu ilan ettiler, ben de bana yakışanı yaptım. Bundan ne anlarsanız.... 

Haberin Devamı

Türkiye, Hollanda'nın dışarıda kaldığı bir turnuvaya gidiyor. Müthiş bir başarı bence. Daha önce 'Avrupa Şampiyonası'ndaki gruptan çıkmak büyük başarıdır' demiştim. Bunu başarı değilmiş gibi göstermek doğru değil...

"BEN GERİYE ADIM ATMAM"
TFF Başkanı’nı da sürece dahil ederek ne söylediysem yaptım. Başkan'a bunu söyledim. Başkan'la görüşüp Dünya Kupası için planlamalarımızı devam ettirme kararı aldık. Çalışmalarımızı bu yönde yaptık. 

Kişiler üzerinde bir açıklama yapmayacağım. Benden böyle bir şeyi beklemezsiniz. Şu an kampta olmayan hiçbir oyuncumla ilgili cevap verme niyetinde değilim. Hepsinde emeğim var. Burada olan ve olmayan oyuncular bana değil, ay yıldıza hizmet ediyor. 

Benim yerim şikayet etme ya da söylenme yeri değildir. Çözüm yeriyim ve ben sorunları çözerim.

"BANA DEĞİL TÜRK HALKINA HAKSIZLIK"
Benim kimseyle kişisel bir problemim yok. Zaten hata bana yapılmadı. Hata Türk halkına yapıldı. Eğer birileri özür dileyecekse bu makam ben değilim. Türk halkından özür dilenmelidir. 

Milli Takım'ın kapısı kendini bu formayı giyme şerefine hazır ve istekli olan, takımın bir parçası olmak isteyen her oyuncuya açıktır. Sadece bugün değil, yarın da açık olmaya devam edecektir. 

Ben kadroya almadığım her oyuncunun başarılı olmasını isterim. Hepsini takip ediyorum. Her oyuncum gibi Arda Turan’ın da başarılı olmasını isterim. 

Haberin Devamı

Kadrodan çıkarılan oyuncular, zamanı ve zemini oluştuğunda tekrar hizmet edeceklerdir ama bugünkü seçim budur. Hakan Balta, Selçuk İnan.. Hepsi de ilk kez benimle milli oldu. Olayları kişiselleştirmemek lazım. 

"BU TAKIM KİMSENİN PRİMİNİ ALMIYOR"
Bu takım kimsenin primini almıyor. Federasyon devletten herhangi bir para almıyor. 

Peki gruptan çıkabilir miydik? Evet, çıkabilirdik. Son ana kadar da bunu denedik. Sorun başarı veya başarısızlık değil. Gerektiği gibi mücadele göstermemektir. Alındığım, kırıldığım, kızdığım bu... 13 maç sonra mağlup olan bir Milli Takım var. Bununla da gurur duyun.

Bir çok konuyu ben sizden öğrendim. Ben medya üzerinden oyuncularımla konuşmam. Kendim konuşurum. Birçok şeyi sizden öğrendim. Siz daha çok biliyorsunuz...

Haberin Devamı

"MESELE SADECE PRİM MESELESİ DEĞİL BEDELİ NEYSE ÖDERİM"
Milli Takım'a katkı sağlamak için yola çıktım. Kadroya 7 oyuncu çağırmadım. Siz hep konuyu aynı oyuncuya getiriyorsunuz. Ben bu kararı verdim, Bedeli neyse ödemeye hazırım. Geri adım atmam. Bu sadece prim meselesi değil....

Bu geminin kaptanıyım. Kaptan olarak hiçbir tayfamı seyir esnasında fırtına çıkmasına rağmen denize atmadım. 2 seçeneğim vardı. Ya denize atacaktım ya limana sağ sağlim yanaşacaktım. Ben gemiyi sağ sağlim limana yanaştırdığımı düşünüyorum.

"GRUBUMUZ ZOR"
Teknik olarak daha hafif bir takım düşündüm. İki yıldır ağır maçlar yaptık ama Rusya olunca dostluğun önemi için karar verdik. 

Haberin Devamı

Grubumuz oldukça zor. Grubumuzda her bay kalan takım, Rusya ile hazırlık maçı oynayacak. Dünya Kupası elemeleri, Avrupa Şampiyonası’na katılma statüsünden zor. 

"RUSYA İLE İLİŞKİMİZE KATKIDA BULUNACAK"
Terim, Rusya ile oynayacakları maçla ilgili olarak, “İki ülke ilişkilerine önemli katkıda bulunacak. Rusya bizim her zaman dostumuz. Zaten futbolda dünyada ne olursa olsun, spor ve futbol bunun dışında bırakılmaya özen gösterilmelidir. Futbolun birleştirici tarafı önde olmalıdır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!