Fatih Terim'den çarpıcı açıklama

Güncelleme Tarihi:

Fatih Terimden çarpıcı açıklama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2016 11:23

Türkiye Futbol Federasyonu Direktörü Fatih Terim, Fransa'da yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Almanya ile finali oynamak istiyor. Terim “Biz Fransa'ya beşinci, altıncı veya sekizinci olmak için gitmiyoruz. Bizim hedefimiz yukarılar. En güzeli de Almanya ile finali oynamak” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu Direktörü Fatih Terim, milli takımın Avrupa Futbol şampiyonası'ndaki hedefi, şampiyona sonrası milli takımda kalıp kalamayacağı, Almanya'da yetişen Türk futbolcularla ilgili düşüncelerini ve milli takımdaki futbolculara olan güvenini Alman futbol dergisi Kicker'e anlattı. Terim, Fransa'nın evsahipliğini yapacağı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin hedefinin yukarılar olduğunu söylerken “Fransa'ya beşinci, altıncı ve sekizinci olmak için gitmiyoruz. Bizim hedefimiz yukarılar. 2008 yılındaki üçüncülük bana yetmez. Biz milli takım olarak gelişimimizi tam tamamlamadık” dedi. Türk milli takımının 1996'daki Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gol atamadığı ve 2008'de üçüncü olduğunun hatırlatılması üzerine Terim “Bizim beklentilerim çok yüksek. Ama sahip olduğumuz olanaklar sınırsız değil.

GERÇEKÇEYİM, FANTASTIK DEĞİLİM

Haberin Devamı

Ayrıca biz başarı istiyoruz. Bunu herkes istiyor. Bana göre bunun için yoğun çalışıp takım ruhu oluşturursak imkansız değil. Ben gerçekçeyim, fantastik değilim. Tekrar bir nostalji yaşamak için Almanya ile oynamak isterim. En güzeli de Almanya ile finali oynamak olur” dedi.

Türk milli takımının hiçbir zaman kendisine yönelik inancını kaybetmediğini belirten Fatih Terim “İnanıcınızı kaybederseniz başarıyı yakalayamazsınız. Grup elemelerinde alınan sonuçlar takımının kendisine inancını hiç kaybetmediğini gösteriyor. Ben hiçbir zaman pes eden bir kişilik değilim. Bunu futbolcularıma da aşılıyorum. Çok şey yaşadık grup maçlarında. Ancak buna rağmen hiç inancımı kaybetmedim” dedi.

NURİ’Yİ MILLİ TAKIMA BEN ALDIM, ÇOK YETENEKLİ

Terim sadece Almanya'daki değil, Avrupa'daki başka ülkelerin liglerinde oynayan futbolcuların isimlerinin olduğu bir listesinin kendisinde bulunduğunu belirterek “Sadece Almanya'dan değil, Danimarka, Avusturya, İsviçre, Hollanda ve Fransa'dan futbolcular var benim listemde. Bir sürpriz olabilir” dedi.

Darmstadt Kaptanı Aytaç Sulu ile ilgili ise “Olabilir. Ancak daha karar vermedik. Her futbolcuyu büyüteç altına aldık. Avrupa'nın her yerinden bizim gözlemcilerimiz futbolcularla ilgili istatistikler tutuyor” dedi.

Nuri Şahin'in milli takım karosunda yer alıp almayacağıyla ili ise Terim “Nuri'yi milli takıma ben aldım. İlk milli maçını 2005 yılında 2-1 kazandığımız Almanya'ya karşı yaptı. Futbolcu olarak onu çok beğeniyorum. Çok yetenekli ve iyi bir karakteri var. Ancak aylar süren sakatlığı oldu. Onu bizimle birlikte götürüp götürmeyeceğimi bilmiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Fatih Terimden çarpıcı açıklama

MESUT İLE SERDAR’I 15 YAŞINDAN BERİ TANIYORUZ

Almanya’da yetişen Türk kökenli futbolcuların milli takım tercihlerine saygı duymak gerektiğini söyleyen Terim, Mesut Özil ile Serdar Taşçı’nın Almanya’yı tercih etmesiyle ilgili ise şunları söyledi.


“Almanya’daki futbolcularla biz çok önceden kontak kuruyor ve ilişkiye geçiyoruz. Ancak futbolcunun kararına da saygı duyuyoruz. Kimi tercih edeceklerini bilmeleri gerekir. Kararı yürekleriyle vermeli.

HER ZAMAN ÇOK YOĞUN ÇALIŞTIM

Biz kimseyi zorlamayız. Kişisel tercihlerine saygı duyarız. Mesut ile Serdar’ı 15 yaşından beri tanıyoruz. İkisi Almanya için kararını verdi” dedi.

Fatih Terim, ‘İmparator Avrupa Şampiyonası’ndan sonra milli takımda kalacak mı yoksa Avrupa’ya tekrar bir adım atacak mı’ sorusuna “Niçin omasın ? Ama ilk önce Türkiye’nin başarılı olmasını istiyoruz” cevabını verdi.

Fatih Terim kendisinin İmparator olarak anılmasıyla ilgili ise “Hiç böyle bir iddiam olmadı. Bana verilen bir lakap. Beni gururlandırıyor. Ama üzerime baskı da yapıyor. Bunun için her zaman çok yoğun çalıştım” dedi.

BUNDESLİGA BİZİM İÇİN BİR ZENGİNLİK

Haberin Devamı

Terim, Milli Takım Kaptanı Arda Turan ile ilgili ise “Arda bizim için bir yıldız. Onun başarılarını tartışamayız. Ama sadece milli takımda tek yıldız o demek doğru değil. Başka güçlü futbolcularımız da var. Takımdaki yetenekler gelecek yıllarda kendilerini gösterecekler. Bunların kimler olduğunu söylemem için kadrodaki 22 futbolcuyu tek tek saymam gerekir” dedi.

Bundesliga'dan milli takıma yeni isimlerin alınıp alınmayacağıyla ilgili ise Terim “Bundesliga bizim için bir zenginlik. Bundesliga'nın kültürü bizim Süper Ligimizden farklı. Almanya'da genç yıldızların gelişimi harika. Bu bizim takımımıza çeşitlilik kazandı- rıyor. Bundan yararlanmak istiyoruz. Bunun içinde Alman Futbol Federasyonuyla ortak çalışıyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!