Fatih Terim yoğurdu üfleyerek yer

2002 - 2004 yılında Lucescu takımı şampiyon yaptı, ama rahmetli kulüp başkanı Özhan Canaydın, efsanelere imza atan Fatih Terim'i takımın başına getirdi. Terim ikinci kez Galatasaray'daydı ...

Haberin Devamı

Sezon başında takım Avusturya'da  kampa girmişti ancak, Terim'in oyun kalıbına uyan futbolcular azdı, ne yapması gerekirdi tabii ki transfer. 15 günlük kamp süresi içinde  her gün bir yabancı takıma katılıyordu. Öyle ki  basın mensupları her saat başı bir yabancı fotoğraflarını  çalıştıkları kurumlara  göndermekte yarış ediyorlardı. Takımın içinde her ülkeden oyuncu vardı. Adeta  birleşmiş milletler gibi idi.
 
Şimdi geçmişte yapılan transferlere rolleri olan oyuncular adeta uzun bir şerit: Mohammed Adma Sarr (Senagal), Sergio Almaguer(Meksika),Jorje Felipe Loureiro( Brezilya) Fabio Pinto (Brezilya,Christian Diıniso ( Brezilya), Haim Michael Revivo (İsrail) Ali Mbola Lukunku (Kongo), Abel Luis Silva Xavier ( Portekiz), Frank de Boer,(Hollanda) Cesar Luis Prates (Brezilya) Gabnel Tamas ( Romanya), Ovidiu Petre (Romanya) ve Florin Bratu (Romanya)
 
Bu orkestra içinde 13 sanatçı olan kimi kanuncu, kemancı, davulcu klanertçi gibi sazlar, orkestra şefi Fatih Terim ayrı notalara vuran dan 13 kişilik bu topluluk sinirlerini bozuyordu.

Haberin Devamı

Bu dağınık yanlış sesler  hatanın kendisinde mi, yoksa  yapılan yanlış transferler de baş aktör  olmasından mı?.. Yahut da   herkesin şöyle futbolcu, böyle futbolcu var diyenlere "Hayır" yerine evet" kelimelerinde mi saklı?
 
Bu kadronun içinde bulanan  Fatih Terim idmanlarda hayran kaldığı biri vardı  oda  Felipe idi,  kendisine Profesör lakabını takmıştı, ama  sahada mücadele etme gücü olmadığı için  kendisinden şikayetçi idi...

Oda kalıba uymuyordu...

Defans gedik veriyordu saha içinde herkesi  yönetecek olana bir kemancıya ihtiyaç vardı...

Çare  ise özel uçakla  Frank de Boer geldi oda , sahnede yerini alamadı çünkü yanlış tellere  vuruyordu ...

İşte şef Fatih Terim  bir daha böylesine geçen bir konseri yaşamamak  için ne yapacak:

VE YERLİ MALLAR

Devre arasında bu kez yerli mallar katıldı. Ömer Erdoğan, Yalçın, Volkan, Orhan ,Hasan Kabze ve Mehmet Topal bir çare olmuştu. Bunların içinde kalıcı olarak Volkan, Cihan ve getirisi olan Mehmet Topal Kalmıştı...
 
Şimdi bunları niye yazıyorum, Fatih Terim geçmiş yıllarına bir sünger çekmiş, yapılan yanlışlıkları bir kez daha tekrarlamak amacında değil. ..
Çünkü   yediği bu darbe kendisine bir çok şeyler kaybettirmişti. şimdi transferlerde  mali konularda kulübü zora sokmamak için transferde  olumlu hareketler ediyor.

Haberin Devamı

Belki de Olcan ve Alper Potuk Galatasaray formasını giyebilirdi, maliyetleri  toplam 10 milyon dolar'dı , burada  Fatih Terim başkan Ünal Aysan ile arasında bazı tartışmalar olabilir  bazı kişilerin bu işi daha fazla büyümemesi için  arabuluculuk da yapmış olabilirler ...
Ama  Fatih Terim artık dersini aldı, bir daha böylesine bir dağınıklık yapmaz...

VE "YOĞURDU ÜFLÜYEREK YER"

Yazarın Tüm Yazıları