Fatih Terim 'Ya denize atacaktım ya da gemiyi sağ salim limana yanaştıracaktım' demişti

Güncelleme Tarihi:

Fatih Terim Ya denize atacaktım ya da gemiyi sağ salim limana yanaştıracaktım demişti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2016 07:15

A Milli Takım'ın Ukrayna ve İzlanda maçları öncesinde Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in Arda Turan kararı belli oldu. Terim, Barcelona'da oynayan Arda başta olmak üzere Caner Erkin, Selçuk İnan, Burak Yımaz ve Gökhan Gönül'ü yeniden kadroya çağırmadı.

Haberin Devamı

Aslında Fatih Terim aldığı kararın arkasında duracağını Rusya maçı öncesinde 30 Ağustos günü basın toplantısında net bir şekilde açıklamıştı.

İŞTE TERİM'İN O SÖZLERİ

Terim, insanların kendisini tanıdığını ve verdiği kararlardan dönmediğini hatırlatarak "Yıllar sonra ben tarzımı değiştirmem. İnsanlar gelişir ama değişmez. Ben de gelişmeyeceğime göre... Buradan kişisel olarak fazla bir şey beklemeyelim. Kıymet verdiğim konularda geri adım atmadım, böyle olmaya da devam eedecek. Bedeli neyse ödemeye hazırım" ifadelerini kullanmıştı.

"YA DENİZE ATACAKTIM YA DA DEVAM EDECEKTİM"

Bu isimlerle ilgili Fransa'da EURO2016 devam ederken önünde iki seçenek olduğunu belirten terim, "Ya kadro dışı bırakacaktım ya da turnuvayı onlarla tamamlayacaktım" vurgusu yaparken "Ben bu geminin kaptanıyım. Geminin, kaptanı olarak hiçbir mürettebatımı, çalışanımı seyir esnasında fırtına çıkmasına rağmen denize atmadım. Ya denize atacaktım, ya da bu şartlar altında gemiyi sağ salim limana yanaştıracaktım. Vazifemin gemiyi sağlam bir şekilde yanaştırmak olduğunu düşündüğüm için böyle yaptım" açıklamasını yapmıştı.

Haberin Devamı

"BU FORMAYI GİYME ŞEREFİNE HAZIR OYUNCUYA KAPI AÇIK"

Terim, Arda ve diğer isimlerin kadroya alınmamasının performans nedeniyle olmadığını ve davranışlar nedeniyle kadro tercihinin böyle olduğunu söylerken, "Benim kimseyle kişisel problemim yok, zaten hata da bana yapılmadı. Benim üzerimden Türk halkına yapılmıştır. Özür makamı ben değilim, birileri özür dileyecekse... Sizden duyduklarımı söylüyorum. Milli takım kapısı kendini bu formayı giyme şerefine hazır ve istekli olan saha içerisinde ve saha dışında Milli Takım oyuncuna yakışır davranmayı yol edinmiş, takımın bir parçası olmaya hazır olan her oyuncuya açıktır" demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!