Fatih Terim giderse kayıp olur

Güncelleme Tarihi:

Fatih Terim giderse kayıp olur
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2013 23:57

“Bir gerçek var ki bizim hedeflerimiz çok yüksekte..."

Haberin Devamı

"Acak Milli Takım menfaatlerinin farkındayız. Eğer hocamız ve TFF ile mutabakata varırlarsa Galatasaray adına yönetim kurulumuzla toplanıp bir karar vereceğiz.”

MiLLİ takım adına sıcak saatler... Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, saat 19.25’te aradığı Başkan Ünal Aysal’dan Fatih Terim ile görüşmek için izin istedi.
3 gün önce TFF eski başkan vekili Göksel Gümüşdağ’ın Fatih Terim’i Metin Oktay Tesisleri’nde ziyareti ile start alan görüşmeler sıcak bir hal aldı.
Terim’in gelen yoğun tekliflere “Benim belli duruş ve etik anlayışım var. Milli Takım’ın hocası Abdullah Avcı’dır” diyerek Milli Takım’ın başına geçmesi yönündeki telkinlere kapıyı bu şekilde kapattı.
Ancak, TFF ise dün akşam saatlerinde Avcı’yı görevlerinden alarak Fatih Terim’i bu görevde görmeyi ne kadar görmek istediklerini açıkça göstermiş oldular.

Haberin Devamı

‘GÖRÜŞMEYE İZİN VERDİK’

VE saat 19.25’te Yıldırım Demirören, G.Saray Başkanı Ünal Aysal’ı arar ve sarı kırmızılı teknik adam ile görüşmek için kendisinden izin ister. İsterseniz gelin bundan sonrasını ve G.Saray Kulübü’nün çıkacak sonuca göre oluşacak tavrını Başkan Ünal Aysal’dan dinleyelim...
“Benim akşamüstüne kadar böyle bir durumdan haberim ve bilgim dahi yoktu. 19.25’te Yıldırım Demirören beni aradı. Ve bir saat önce Abdullah Avcı’nın Milli Takım’daki görevlerinden ayrıldığını söyledi. ‘Müsaade ederseniz Fatih Terim ile görüşeceğiz’ dedi. Bizde Milli Takım için çok önemli bir süreç olması nedeniyle bu görüşmenin yapılmasına izin verdik.
Ve tarafların yapacağı görüşme sonucunda mutabakat olursa da yarın (bugün) 3’lü bir görüşme yapacağız. Onlar da, G.Saray’da şartlarını ve çalışma koşullarını, taleplerini konuşacağız.

ÖNCELİKLERİN FARKINDAYIZ

FATİH Terim giderse Galatasaray için kayıp olur. Milli menfaatlerin öncelikli olduğunun farkındayız. Terim Başarılı bir hoca. Ancak Milli Takım’ın önceliklerinin de farkındayız. İki takımı çalıştırma konusu herkesin tartıştığı bir konu.
İki tarafta G.Saray’da kendi düşünce ve kararlarını bildirecek. Ancak önce önümüze ne geleceğini bekleyeceğiz ve buna göre görüş bildireceğiz. Herkesin merak ettiği iki takım birden çalıştırır mı? Kendi aramızda bunu görüşüp karar vereceğiz. Ancak bir gerçek var ki Galatasaray’ın hedefleri çok yüksekte.
Çıtayı dünya kulübü olma yolunda koyduk. Ve Milli Takımı’nda hedefleri var. Deyim yerinde ise bu görevler çok büyük mesai gerektiriyor... Eğer hocamız ve TFF bir mutabakata varırlarsa G.Saray adına yönetim kurulumuzla toplanıp bir karar vereceğiz.”

Haberin Devamı

Adaylık mı? Neden olmasın

G.SARAY’da 2 yıl başkan yardımcılığı görevini yürüten ancak Ünal Aysal’ın yeni yönetiminde görev almayan Adnan Öztürk’e CHP’den teklif var. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yakın bir diyaloğa sahip olup önceki hafta ise Deniz Baykal ile Bodrum’da bir araya gelen Adnan Öztürk’e CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olması için teklif götürüldüğü ortaya çıktı. Siyaset dünyasından teklif alan Adnan Öztürk ise bu konudaki sorumuza “Neden olmasın?” yanıtı vererek CHP’den aldığı bu teklife sıcak baktığını belli etmiş oldu.

Bruma’da 2 ihtimal var

G.Saray’ın istediği Sporting Lizbonlu Bruma, serbest kalırsa Porto veya Benfica’ya gidecek. Bonservisiyle satılırsa, Türkiye’ye gelecek.

Haberin Devamı

PORTEKİZ Tahkim Kurulu’nun vereceği karar Galatasaray’ın Jeffrey Bruma transferine direkt etki edecek. Transferde vakit kaybetmeyen sarı kırmızılı yönetim, Portekiz U-20 Milli Takımı’nda forma giyen Bruma ile yaklaşık 1 aydır temas halinde... Galatasaray’ın Sporting Lizbon’a 8 milyon Euro teklif verdiği ve Portekiz’in Tahkim Kurulu’ndan Bruma’nın serbest kalması kararı çıkmadığı takdirde Lizbon kulübünün sarı kırmızılıların teklifini kabul edeceği ortaya çıktı.

Porto ya da Benfica

Kulübü Sporting Lizbon ile arasında büyük bir kriz oluşan ve Portekiz Futbol Federasyonu’na serbest bırakılması adına başvuru yapan Bruma’nın, bu talebi onay görürse, Portekizli kendisine talip olan Porto ya da Benfica’dan birine transfer olacak.

Haberin Devamı

Elmander resmen ayrıldı

YABANCI kontenjanına kurban giden Johan Elmander’in sarı kırmızılılardan ayrılığı dün resmileşti. İstanbul’dan dün ayrılan İsveçli futbolcu, Premier Lig ekiplerinden Norwich City ile anlaştığını ve bugün resmi imzaların atılacağını söyledi.
NTV Spor’a konuşan Elmander, “Galatasaray’ı ve taraftarını hiçbir zaman unutmayacağım. Türkiye’de çok iyi günler geçirdim ve harika bir takımda forma giydim. Ujfalusi’nin vedası bir hayli duygusal oldu. Ben de Galatasaray taraftarına mutlaka buna benzer şekilde veda etmek isterim” dedi. Geçen sezon 25 maçta forma giyen Elmander, 4 gol kaydetmişti.

Aslan’a bir sponsor daha

SARI kırmızılı kulüp sponsorluklarına bir yenisini daha ekledi. Kulüp, özellikle genç profesyonellerin önemli tercihlerinden biri olan giyim markası W Collection ile yarın saat 11.30’da Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da sponsorluk anlaşması imzalayacak. İmza törenine Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Özkan Olcay, Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ile W Collection Genel Müdürü Gökay Erol katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!