Fatih Camisi’ne saldırının faili yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Fatih Camisi’ne saldırının faili yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 12:25

Almanya’nın Dresden kentinde DİTİB’e bağlı Fatih Camisi ile Uluslararası Kongre Merkezi’ne bombalı saldırıyı gerçekleştiren zanlı yakalandı.

Haberin Devamı

BILD gazetesinin haberine göre 26 Eylül gecesi saat 21.53’te önce Fatih Camisi’ne ardından da Uluslararası Kongre Merkezi’ne el yapımı bombalı saldırı gerçekleştiren zanlı Nino K. gözaltına alındı. Habere göre Operatif Savunma Merkezi polisleri tarafından yakalanan Nino K., koyu bir PEGIDA taraftarı. Haberde, şühpelinin geçen yıl eylül ayında Dresden’de düzenlenen gösteride Başbakan Angela Merkel’e hitaben açık bir mektup okuduğu ve yabancıları ‘suçlu’, Afrikalıları ise ‘tembel’ olarak nitelediği de yer aldı.

ŞANS ESERİ KURTULMUŞLARDI

Almanya’nın Saksonya Eyaleti’nin Dresden kentindeki Fatih Camisi’ne 26 Eylül gecesi saat 21.53’te el yapımı patlatıcıyla saldırı düzenlenmişti. Hühndorfer Strasse Caddesi’ndeki meydana gelen patlamada şans eseri ölen ya da yaralanan olmamıştı. Patlama sırasında caminin lojmanında olan imam Hamza Turan, eşi ve 6 ile 10 yaşlarında iki oğlu şans eseri saldırıdan yara almadan kurtulmuştu. Bu saldırıdan dakikalar sonra ise Almanya Demokratik Cumhuriyeti (Doğu Almanya) ile Federal Almanya Cumhuriyeti’nin (Batı Almanya) birleşmesinin 26’ncı yılı resmi kutlamalarının yapılacağı Uluslararası Kongre Merkezi’ne el yapımı bomba atılmıştı. Dresden’deki iki saldırı da Almanya’da en üst düzey siyasetçiler tarafından kınanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!