Fatih Camisi ile ilgili şaşırtan karar

Güncelleme Tarihi:

Fatih Camisi ile ilgili şaşırtan karar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2017 13:56

Belçika’nın Flaman Bölgesi İçişleri Bakanı Liesbeth Homans, FETÖ yandaşlarına yönelik ‘ayrımcı’ tutum içerisinde olunduğunu iddia ettiği ülkenin en büyük camisi Fatih Camisi’nin resmi olarak ‘tanınırlığının kaldırıldığı’nı yazılı bir açıklamayla duyurdu.

Haberin Devamı

BAKAN Homans açıklamasında, “Beringen’deki Fatih Camisi’nin kasıtlı olarak bazı toplumlara ibadet izni vermediği ve farklı toplumların bireylerini birbirine karşı kışkırttığı ortaya çıkmıştır. Özellikle ‘Gülen hareketi’ destekçileri hedef alınmaktadır. ‘Gülen hareketi’ bizim ülkemizde huzur bozucu ve aşırıcı herhangi bir faaliyette bulunmamıştır” dedi. Caminin tanınırlığının kaldırılması, Belçika bölgesel yönetimi tarafından maddi desteğin kesilmesi anlamına geliyor.

CAMİ YÖNETİMİ MEKTUP YAZMIŞTI

Fatih Camisi’nin tanınırlığının kaldırılmasına ilişkin süreç nisan ayında başlatılmıştı. Sürecin resmi olarak başlatılmasının ardından cami yönetimi tepki göstermiş, Flaman Bakan Homans’a konuya ilişkin açıklayıcı mektup göndermişti. Homans, cami yönetiminin mektubunu kabul etmediğini bildirdi. Cami yönetimi mektubunda şunları kaydetmişti:
“Sizin bahsettiğiniz ‘Gülen hareketi’, 15 Temmuz 2016’da Türkiye’deki darbe girişiminden sorumlu olan ve zararlı bir gruptur. Müslüman bir Belçika vatandaşı olarak insanların dini duygularını sömüren ve terör örgütü DEAŞ’tan farkı olmayan FETÖ hakkında toplumumuzu uyarmak bizim temel görevlerimizden biridir. Bu sadece Müslümanlar için değil, Belçika’nın iç güvenliği için önem teşkil etmektedir.”

Haberin Devamı

O GRUPLARLA MÜCADELE GÖREVİMİZDİR

Belçika Diyanet Vakfı’na bağlı Fatih Camisi’nin barışçıl şekilde ibadetini yapmak isteyen herkese kapısının açık olduğunu belirten cami yönetimi, mektupta, “Diğer taraftan insanların dini duygularını istismar etmek isteyen, şiddet eğilimli ve toplum refahına zarar veren tüm gruplarla mücadele etmek de bizim görevimizdir” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!