Fatih Cami Erbakan'ın cenazesine böyle hazırlandı

Güncelleme Tarihi:

Fatih Cami Erbakanın cenazesine böyle hazırlandı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 01, 2011 10:06

ESKİ başbakanlardan Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın cenaze töreni öncesi gece saatlerinden itibaren binlerce kişi Fatih Camii’ne gelerek sabah namazı kıldı.Yurdun çeşitli illerinden gelen partililer, ilahiler okuyup yerlerini aldı. Tören öncesi kadınların ve genç kızların da cenazeye ilgi gösterdikleri görüldü.

Haberin Devamı

FATÄ°H CAMÄ° GECE SAATLERÄ°NDEN DOLDU / FOTO GALERÄ°

ERBAKAN'IN CENAZESÄ° FATÄ°H CAMÄ°Ä°'NDE / WEB TV

ERBAKAN'IN CENAZESÄ° Ä°STANBUL'A GETÄ°RÄ°LDÄ° / WEB TV

Ankara’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan için hazırlıklar gece de sürdü. Cenaze töreninde musalla taşının bulunduğu avlu kısmı dün gece 2 kere yıkandı. Önce gülsuyuyla yıkanan avlu ilerleyen saatlerde kirlendiği için bir kez daha su sıkılarak temizlendi. Fatih’te cenazi töreni güzergahında bulunan cadde ve sokaklarda gece boyu temizlik yapıldı. Temizlik araçlarının kullanıldığı yollarda, görevliler tankerlerden de hortumla su sıktı.

Sabah ezanına saatler kala yurdun çeşitli kentlerinden otobüslerle gelen Saadet Partililer Fatih Camii’nin çevresinde ve içinde büyük bir hareketliliğe yol açtı. Saadet Partisi’nin gençlik kolları da astıkları pankartlarla ebediyete uğurlayacakları başkanlarına karşı son vazifelerini yerine getirdi.
 Â
AVLUSU EN GENÄ°Åž CAMÄ°

Haberin Devamı

Fatih Cami, İstanbul'un avlusu en geniş olan camisi. 1462 yılında yapımına başlanan cami 1470'te tamamlandı. Fatih Sultan Mehmet tarafından Mimar Atik Sinan'a yaptırılan cami, geniş avlusuyla kalabalık cenaze törenlerinde tercih edilen bir cami. SP Lideri Erbakan'ın da evfatından önce cenaze töreninin bu camide yapılmasını istediği biliniyor. Ünlü İşadamı Vehbi Koç'un cenazesi de Fatih Cami'nden kaldırılmıştı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!