Fatih Akın'ın Cennet Köşesindeki Çöplüğü!

Güncelleme Tarihi:

Fatih Akının Cennet Köşesindeki Çöplüğü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 11:34

Fatih Akın’ın yeni belgesel – filmi ‘Cennetteki Çöplük’ün galası, Akın’ın da katılımıyla, Adana’da, 19. Altın Koza Film Festivali’nde yapıldı.

Haberin Devamı

KALKIP GİDEYİM O ZAMAN!

Film gösterimi sonrasındaki basın toplantısının ilk dakikalarında kendisine soru sorulmayınca ‘Ben kalkıp gideyim o zaman’ diyerek espriyle başladı.
Alman yapımı 98 dakikalık belgesel filmde, Trabzon yakınlarındaki Çamburnu köyü halkının 2007 yılında beldelerine kurulan çöp depolama merkezine karşı verdikleri mücadeleyi anlatan Fatih Akın, bu film için çalışmalara 5 yıl önce 2007’de başlamış.

OSMAN PEPE ‘SEN EN İYİ BİLDİĞİN ŞEYİ YAP. GİT FİLMİNİ ÇEK!’ DEDİ!

2007’de filmin hazırlık aşamasında Osman Pepe ile görüştükten sonra Pepe, Akın’a ‘Sen en iyi bildiğin şeyi yap. Git filmini çek!’ dediğini söylemesi üzerine aramızda bulunan bir gazetecinin ‘Pepe, sizi başından savmak için ‘Git, filmini çek’ demiş olabilir mi’ sorusuna ‘Aaaa! Bak olabilir’ diye cevap verdi.

HER ÇÖZÜM YENİ BİR SORUN YARATIYOR!

‘Cennetten bir köşe’ olarak tanımladığı Trabzon - Çamburnu'nun karşı karşıya olduğu çevre felaketini öğrenir öğrenmez, bu sorunla kendi yöntemiyle yani sanat aracılığıyla mücadele etmeye karar veren Akın, köy sakinlerinin karşılaştığı bu durumu onlara yapılan bir haksızlık olarak görmüş.
Akın, bu haksızlığı ‘İl ve ilçelerdeki çöpleri ortadan kaldırmak için civar köyler hedef seçilerek sorun çözümlendi sanılıyor. Evet, iller sorunla karşılaşmıyor ama olan köy sakinlerine oluyor. İl ve ilçedekiler çözüm bulundu diye düşünüyorlar ama öyle değil. Çünkü çözüm sanılan bu durum köylülere sorun oluyor. Her çözüm yeni bir sorun yaratıyor!’ diyerek açıkladı.

BELGESELLER YARIŞMAZ, SEYREDİLİR! TARTIŞILIR, HERKESE ANLATILIR!

Akın’a, gala için neden Adana’yı seçtiği sorusuna ‘Çünkü birincisi Alman yapımı, festival de uluslararası. İkincisi de bir belgesel olması. Belgeseller yarışmaz, seyredilir, tartışılır, herkese anlatılır." diyerek cevap verdi.

YILMAZ GÜNEY’İ ÇOK SEVİYORUM!

Bunların paralelinde Adana’yı merak ettiğini, Adana’ya ilk kez geldiğini ve çok mutlu olduğunu belirten Fatih Akın, Yılmaz Güney’i çok sevdiğini ve hatta Güney’in köyüne Yenice’ye gittiğini de sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!