Fas'ta Balıkesir'i anlattı

Güncelleme Tarihi:

Fasta Balıkesiri anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2017 10:36

Fas'ta Balıkesir'i anlattı

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Fas Üniversitesi ile Belediyeler Birliği'nin düzenlediği İkinci Belediyeler Birliği Konferansına katıldı. Başkan Kafaoğlu, konferansta Balıkesir'i ve Altıeylül'ü anlattı.
Fas Devlet Televizyonu'nun 1'inci kanalında yayınlanan Kenitra Cemaati Merkezi'ndeki konferansa; Altıeylül Belediye Başkanı AK Partili Zekai Kafaoğlu da katıldı. Başkan Kafaoğlu, konuşma yaptı. Modern, sosyal ve çevreye duyarlı belediyeciliğe vurgu yapan Kafaoğlu, "Sosyal belediyeciliği önemsiyoruz. Çocuğundan gencine, yaşlısından engellisine, kimsesizlere kadar belediyenin sıcak elini vatandaşa hissettiriyoruz. Belediye olarak park, bahçe, yol gibi hizmetlerin yanı sıra sosyal belediyecilik anlamında vatandaşların derdine derman, çarelerine ilaç oluyoruz. Ben başkan olarak makamda oturmayı sevmiyorum, insanlarla birlikte olunca mutlu oluyorum. Bizim belediyemizin sloganı da 'mutlu insanlar şehri Altıeylül' ve insanların mutlu olması için çalışıyoruz" dedi.
Çevreye duyarlı belediyeciliği önemsediklerini vurgulayan Kafaoğlu, "Havanın, suyun, toprağın kirletilmemesi gerekli. Gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakabilmek için belediye olarak çalışmalar sergiliyor, çevreye duyarlı bir belediyecilik anlamında çalışmalarımızı yürütüyoruz" diye konuştu.
Başkan Zekai Kafaoğlu konferansın ardından Fas'ın Kenitra Belediye Başkanı aynı zamanda Fas'ın Toplu Taşıma Ulaştırma Bakanı Aziz Rabbah ile görüşerek, kardeş şehir ön protokolü imzaladı. Merkez nüfusu 445 bin olan ve ilçeleriyle birlikte nüfusu 1 milyon 250 bine yükselen Kenitra büyüklüğü ile Balıkesir'i andırıyor. Ön protokolün ardından Başkan Kafaoğlu Başkan Rabbah'ı Altıeylül'e davet etti.

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!