« Hürriyet.com.tr

Fasılsız iftar sofrası olmaz

Hürriyet Haber
X
Canlı müzik eşliğinde yemek alışkanlığı, ramazan ayında da sürüyor. Bu yıl hemen hemen her lokantada ya da otelde iftar yemeği fasıl müziği eşliğinde sunuluyor. İşte İstanbul'daki bazı lokanta ve otellerin iftar programı.ALARGA RESTORAN Kuruçeşme'deki Alarga bu yıl ilk defa Boğaz'da ramazan keyfi sunuyor. Ramazan için özel hazırlanan ve geleneksel ev yemeklerinden oluşan mönünün kişi başı fiyatı her şey dahil 30 milyon. Gruplara özel indirimler uygulanıyor. Tel: 212-358 31 57.ZİYA ŞARK SOFRASI İstanbul'da 6 şubesi bulunan Ziya Şark Sofrası, iftarda sınırsız yiyecek ve içecek sunuyor. İftariye tabağı, çorba, börek, salata, çiğ köfte, içli köfte, tatlı ve içecek çeşitlerinin yanında ana yemek olarak özel Ziya toplu kebabı yer alıyor. Tel: 212-417 74 18.KABURGA SOFRASI Mardin mutfağını İstanbul'a taşıyan Kaburga Sofrası'nın iftar mönüsünde narsuyu salatası, mumbar dolması, kaburga dolması gibi yöresel yemekler var. Cumartesi akşamları buna işkembe dolması da ekleniyor. Aksaray'da da şubesi olan restoranın Şişli şubesinde fasıl müziği eşliğinde iftar edebilirsiniz. Şişli şubesinde kişi başı fiyatı 25, Aksaray'da 23 milyon lira. Aksaray 212-532 73 73, Şişli 212-225 95 95. LYRA RESTORAN Dragos'taki lokantada her gün için ayrı bir mönü hazırlanıyor. Yemekler çömleklerde sunuluyor. İftariyelikle başlayan yemek çorba, zeytinyağlı, safranlı pilav, ana yemek, börek, tatlı ve meyveden oluşan açık büfeyle devam ediyor. Perşembe, cuma ve cumartesi fasıl var. Kişi başı fiyatı 35 milyon lira. Tel: 212-442 16 60. GOLDEN TULİP ERESİN TOPKAPI HOTEL Fasıl müziği ve semazen gösterileri eşliğindeki iftar açık büfesi iftariyelik, zeytinyağlılar, ana yemek, börek çeşitleri ve tatlılardan oluşuyor. Otelin kişi başı ücreti 25 milyon 500 bin lira. Tel: 212-631 12 12 (3352-3353).GREEN PARK HOTEL İftar mönüsü iftariye tabağı, çorba, su böreği, salata, ana yemek, tatlı ve içeceklerden oluşuyor. Bostancı, Taksim ve Merter'de üç ayrı yerde hizmet veren otel, 30 kişiden 1000 kişiye kadar kapasiteli salonlarında iftar davetleri de düzenliyor. İftar mönüsünün kişi başı fiyatı 20 ile 25 milyon arasında değişiyor. Taksim 212-238 05 05, Merter 212-507 73 73, Bostancı 216-573 30 30. DEDEMAN OTELLERİ Açık büfe ve özel misafir grupları için seçenekli mönüler sunuyor. 101 çeşit yemeğin bulunduğu açık büfede iftariyelikler, çorbalar, zeytinyağlılar, salatalar, hamur işleri, tatlılar ve ana yemekler yer alıyor. İftar sofralarına fasıl da eşlik ediyor. Fiyat Dedeman İstanbul'da 32 milyon 500 bin, Ankara'da 27 milyon 500 bin, Bodrum'da 18 milyon 500 bin ve Antalya'da 15 milyon lira. Tel: 212-356 19 95. Ramazan yemekleri Capitol'de yarışacakCapitol Alışveriş Merkezi'nde salçalı tavuklu yemekler ve yoğurtlu yemekler yarışması düzenleniyor. Neşe Erberk Ajans'ın düzenlediği yarışmanın sponsorluğunu Akfa, Şeker Piliç, Tikveşli gibi markalar yapıyor. Yarışma 8-15 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Katılanlar arasında her gün iftarda eleme yapılacak ve iki kişi finale kalacak. Günün birincilerine elektrikli ev aletleri hediye edilecek. Finali kazanan iki kişiye ise Reel Mutfak'tan mutfak hediye edilecek. Dereceye giren diğer yarışmacılara ödüller verilecek.

Kaynak:

Mehmet Yaşin ve Teoman Hünal San Sebastian’ı anlattı
Gastronomika'da Neler Yaşandı?
San Sebastian’da Nerede Ne Yenir?
San Sebastian'da Ne Yapılır?
San Sebastian: Yeme-İçme Cenneti
Seyahat Listenizin İlk Sırasına Alın