Faruk Süren açtı aÄŸzını yumdu gözünü

Güncelleme Tarihi:

Faruk Süren açtı ağzını yumdu gözünü
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 10, 2011 16:15

Galatasaray eski başkanı Faruk Süren, Adnan Polat'ın açıklamalarına NTVSPOR Radyo’da Bülent Yüksel’le Sportif Görüş Programı’nda yanıt verdi.

Haberin Devamı

MEHMET HELVACI ADNAN POLAT'A DAVA AÇIYOR

HAYRÄ° KOZAK'TAN POLAT'A SERT TEPKÄ°

Polat'ın kendisini için "Faruk" söylemine sert çıkan Süren, "Ben de ona "Adnancık" derim ama yine demeyeyim Adnan Bey diyeyim" şeklinde ifadeler kullandı.

Adnan Polat'ın, Ünal Aysal için üç beş ay sonra kaçar sözlerini değerlendiren Süren, "Ünal Aysal hiçbir işten kaçmadı, bundan da kaçmaz. Ünal Aysal bu göreve talip olduğuna göre; her halde inceledi ona verilen bilgiler çerçevesinde yönetim oluşturdu ve divan kuruluna sundu. Neticede olağanüstü mali kongreye gidilmesini istedi" dedi.

UFAK HIRSÇIKLARIN DIŞA VURUMU

Adnan Polat'ın topluma söylediÄŸi gibi o yönetiminin o kadar da parlak olmadığın dile getiren Süren, "Türk toplumuna yönetimlerini sadece futbolda baÅŸarısızlık diye lanse etmeye çalıştı. Sadece sporda futbolda baÅŸarısızlık diye bir ÅŸey yok. Her konuda baÅŸarısızdı. Tarihin en baÅŸarısız yönetimini geride bıraktık. Ãœnal Aysal'la yeni bir sayfa açıyoruz. "Ãœnal Aysal kaçar" sözü sadece onların ufak hırsçıkların dışa vurumlarıdır. Ãœnal Aysal hiç bir yere kaçmaz" ÅŸeklinde konuÅŸtu.Â

Haberin Devamı

Ünal Aysal'ın ortaya çıkardığı 300 milyon dolar borç olduğunu hatırlatan Süren, "Bunun 150 milyonu banka borcu ve bunlara karşın da 750 milyon dolarlık Galatasaray değeri teminat gösterilmiş. Harika ve iftihar edilecek bir tablo! Bununla övünüyor. Böyle bir tabloyu bırakan yönetimin başı çıkıp konuşmaması lazım. Galatasaray'da hasbel kader edinmiş olduğu sıfatı basamak edinmeye çalışmamalı. Bunlar yakışıksız şeyler. Galatasaray'ın ana unsurlarından bir tanesi de Galatasaray'ın yazılmamış etik değerlerine uymaktır" ifa delerini kullandı.

Adnan Polat'ın, "Dünya alem AK PArti'ye yaranmaya çalışırken Galatasaray neden CHP'ye yaranmaya çalışmış" yorumuna ise Faruk Süren şu yorumu yaptı, "Bunlar talihsiz ifadeler. Çünkü CHP'den İstanbul Belediye başkan adaylığına soyunan Adnan Polat idi. CHP'yle özdeşleştirilecek bir yönetici varsa, doğrudan Adnan Polat'tır. Kendisi adaylığını koydu ve kaybetti. Şimdi başka şeyler aramak lazım bunda. Özellikle stat açılışına değiniyor, bu bir komplo. Stat açılışını prematüre erken zorlamayla yaptı. Sayın Başbakan statı açacaktı. Sayın Başbakan'ın direktifleri olmasaydı o stat açılmayacaktı. Sayın Başbakan duyduğum kadarıyla mayıs ayında stadı açmayı düşünüyordu. Ama Polat, seçim ve itibar kaygısı nedeniyle hangi kısır ufak sığ menafaatler peşinde koşarak inşaat halindeki stadı 15'inde açmak istedi. Sayın Başbakan da geldi. Sayın Başbakan'a yapılan son derece nezaketsiz davranıştı. Sayın Başbakan'da stadı terketti. Ondan bir kişi sorumludur ki o Adnan Polat'tır. Adnan Polat başkanlığındaki yönetim bir stadın açılışını bile organize edememiştir. Son derece ayıp. Neticede bu bir siyaset değil spor olayı"

Haberin Devamı

Stat açılışı sırasında tribünleri Adnan Polat ve yönetiminin verdiği biletlerle doldurulduğunu hatırlatan Süren, "Onları uyarmalarına karşn, olay alacağını söylemelerine ve bu biletleri bize verin demelerine karşın biletleri kendileri dağıttılar. Kimlere biletleri verdiklerini bilmiyorlar mı? Onları kontrol edemiyorlar mı? Yönetimin; seyircilerini, taraftarlarını kontrol edemeyeceği palavralarını bana söylemeyin. Böyle bir yeteneksizlik yapılmış, böyle bir nezaketsizliğin dşında fecaat yaratılmış. Sonuçta sayın başbakan kızdırılmış ve stattan üzgün ayrılmış" dedi.

BUNA KARGALAR GÃœLER

Ticaret konusuna da değinen Faruk Süren, "Herkesin Ankara'da işleri oluyor. Bizi töhmet altında bırakacak ifadeleri doğru değil. Sonra olaylar Faruk Süren, İnan Kıraç ve Adnan Öztürk organize etmiş diyor. Böyle bir saçma iftira olabilir mi? Organizaszyonu yapan yönetim ve başında da Adnan Polat vardı. Şimdi bunları çıkıp gazetelerde iftira yoluyla iletmeye yüklemeye çalışmak nafile kısır çabalardır. Kimse buna inanmaz. Orada ben başkan olacağım Adnan Bey gelecek ve benim altımda böyle bir organizasyonu yapacak. Kargalar gülmeye başadı bile. Bu yayını duyan kagalar da gülmeye başladı. Bunlar nafile çabalar. Siz orada yeteneksizliğinizle kalitenizi göstermiş durumdasınız" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

KENDÄ° YAPTIÄžI TÃœZÃœK YÃœZÃœNDEN Ä°BRA OLMADI

Adnan Polat'ın Mehmet Helvacı hakkında "Kötü bir arabası vard, ÅŸimdi ÅŸoförlü Mercedes'e biniyor" açıklamalarını da deÄŸerlendiren Faruk Süren, "Ne kadar ayıp bir iftira. Ve bunu söyleyen Galatasaray'tan dem vuruyor. Bunu söyleyen tarihte ilk defa ibra olmayan bir yönetim. Davası var bu konuyu uzatmamak lazım. Ama kendi yapmış oldukları tüzük, kaotik bir ifadeler manzumesi. O tüzük yüzünden ibra olmadı. 2000 kiÅŸi mali kobreye katıldı ve Gs genel kurulu nezaket gösterdi. Mali olarak ibra etti. O nezaketi bile anlamadılar. O mesajı bile almadılar. Genel kurulda 40 kiÅŸi konuÅŸtu bir kiÅŸi bile lehine konuÅŸmadılar. Ortada bir basiretsizlik örneÄŸi sergiledi" ifadelerini kullandı.Â

Haberin Devamı

BEN DE KENDÄ°SÄ°NE ADNANCIK DÄ°YEYÄ°M AMA DEMÄ°YORUM

Adnan Polat'ın, "Ayak takımı ve Faruk Süren gibi adamlar var" sözünü de deÄŸerlendiren Süren, "Benim için Sportif AÅž'nin başına geçecek diyor. Olmayan stat projesi için 12 milyon dolar ödedi diyor. Bunlar son derece çiÄŸ, sığ ve esasında muhatap bile kabul edtmeyeceÄŸim ifadeler ama yazılmış bir ÅŸeyler söylemek lazım. Bir kere bana Faruk olarak hitap edecek bir dostluÄŸumuz yok. Ben de kendisine "Adnancık" diyeyim ama demiyorum, Adnan Bey diyeyim" ÅŸeklinde ilginç göndermede bulundu.Â

BU STAT 90 MODEL STATTIR

Kendi dönemlerinde hazırlanan stat projesi için 12 milyon dolar harcanmadığını kaydeden Faruk Süren, "Mali işlerden bi haber olduğunu yine belli ediyor. Çünkü ihalesi yapılan stadı sonraki yönetimlerimiz yapmamaya karar verdi. Bu da bir tercih meselesidir. O stadın yapım bedeli olarak 4,7 milyon dolar harcandı. Bu bütün kitaplarımızda var. 12 milyon dolar gibi rakamların hepsi dezenfermasyon. Bunları uzun uzun anlatmaya gerek yok. Biz muazzam bir stat projesi yaptık. Bugün yapılan stattan çok daha iyi bir stattır. Bu stat 90 model bir stattır. Yeni yapılmış eski bir stattır. Eski bir konseptir. Biz 21. asrın konseptini yaptık orada. Fakat o zamanki yönetimler benden sonra yapmamaya karar verdiler. Bunu tartışmaya gyerek yok. O statın ihalesi 2000 yılının Mayıs ayında yapılmıştı TEKFEN'e. Ondan sonra UEFA gibi şeyler derken, sonra ekonomik kriz yaşadık. 2002'de Ak Parti iktidara geldikten sonra bu proje yapılabilirdi. Ama yönetimlerimiz uygulamadılar. Sportif'in başına gelmek gibi niyetim yok. Bana teklif bile gelmedi. Sportif'in başına Ünal Aysal gelecek ve ekibi o kuracaktı, kurdu da zaten" dedi.

Haberin Devamı

SPORTÄ°F'TEN NEMA MI BEKLÄ°YORLARDI?

"Spotif'in başına geçince ne olacak, orada yıllardır Adnan Sezgin bulunuyordu? sorusuna Faruk Süren, "Oradan nema bekliyorlardı veya nema ediniyorlardı. Onun için orayı çok güzel gösteriyordu. Ama orası hiç bir ÅŸey ifade etmez. 300 milyon dolar borcu var. O 300 milyon doların 150 milyon doları bankaya borç. O ÅŸirketin baÅŸna geçeceÄŸim ve o benim için bir fırsat olacak. Ne gibi bir dezenfermasyon mekanizmasın çalıştırmak istiyor bilmiyorum ama kendi sığ düşüncesine bırakıyorum" dedi.Â

TİCARİ İTİBAR KONUSUNDA EN SON KONUŞACAK KİŞİ ADNAN POLAT'TIR

Kendisi hakkında mahkemesi var söylemlerini de değerlendiren Süren şöyle devam etti; "Benim mahkeme gibi bir şeyim yok. Herkesin mahkemesi olabilir. Mahkemelik olmak demek suçlu olmak demek değildir. Suçlama vardır gidilir, bazen ceza alınır bazen dosya kapanır. Kendisi de mahkemelik. Kulübü mahkemeye verdi. İnsanın mahkemesinin olması kötü bir şey değil. Sonucun kötü olması, olumsuz sonuç doğurur. Kendisi kulübü, üstelik başkanlığını yaptığı kulübü mahkemeye vermiş. Ben böyle bir rezalet görmedim. O rezalet kendisine ait. Ticari itibara gelince bana karşı bir şey duymadım görmedim. Ticari itibara gelince en son konuşacak kişi Adnan Polat'tır. O konuya daha fazla inmek istemiyorum. O konulara cevap vermeye tenezzül etmeyeceğim. Ayak takımı diyor, oraya uygun ifadeler kullanıyor"

UEFA KADROSUNU DA O KURMUÅžTUR!

Adnan Polat'ın "Yeni yönetim daha transfer yapmadı. Selçuk İnan'la sezon ortasında anlaşmıştık" sözlerine ise Süren, "Zaten hepsini onlar yapt. Selçuk'u, Elmander'i onlar aldılar. UEFA takımını da o kurdu. Zaten bir kere ifade şuradan geliyor. Gs'de ben diye bir şey yok. Biz diye bir şey var" şeklinde imalı konuştu.

KENDÄ°SÄ°NÄ° MÃœFTERÄ° Ä°LAN EDERÄ°M

Polat'ın "Mercedes'li 2. baÅŸkan ifadesini ise "Çok çirkin ifade. Kendisini müfteri ilan ederim. Ä°ddialar kendisini baÄŸlar, bizi baÄŸlamaz. Hele baÅŸbakana stat açılışında yapılan, ki BaÅŸbakan Türk sporuna müthiÅŸ bir katkıda bulundu, sadece ve sadece kendi beceriksizliÄŸinden dolayı koca bir camiayı töhmet altında bıraktı. 106 yıllık camiayı töhmet altında bıraktı. BaÅŸbakan'ın döneminde basketbolda dünya ÅŸampiyonası yapıldı. Kadınlarda da yapılacak. Bazı baÅŸarıları da itiraf etmek lazım. Ben Ak Partili deÄŸilim diyor. Zaten biliniyor. CHP belediye baÅŸkan aday olmuÅŸtu. Galatasaray'a siyaset karıştırdılar diyor, siyasetin alasını kendisi yapıyor" ÅŸeklinde deÄŸerlendirdi.Â

POLAT'A BAÅžKANLIK TEKLÄ°FÄ°NDE BULUNMAYAN KULÃœPLER

Adnan Polat'a Federasyon Başkanlığı teklif edildiği iddialarını da değerlendiren, "Faruk Süren, "Güleyim ya" şeklinde ilginç cevap verdi ve şöyle devam etti;" Olablir, 3 tane kulüp bir araya gelir ve teklif ederler. Ancak ben Adnan Polat'a teklif yapmayacak kulüpleri sayayım; başta Galatasaray, sonra Fenerbahçe, Beşiktaş , Gaziantep, Trabzonspor. Bu kulüplerin Adnan Polat'ın başkanlığını teklif etmediğini biliyorum" dedi.

GALATASARAY'I TEMSİL EDEMEYECEĞİNİ GÖSTERDİ

Adnan Polat'ın, Ümit Davala hakkında ki sözlerini de değerlendiren Faruk Süren, "Zaten bu ifadeler bir Galatasaray yönetim kurulu üyesi veya başkanının ifadesi olamaz. Bunu ifade edemez. Bunu ifade edemediği için ibra edilmedi ve düşürüldü. Galatasaray camiası bunu istemedi. Bütün mesajları almadı. Efendi efendi gitmesi için. Neticede bu oldu. Bu bir mesajdır. 2010'da da mesajı almadı. Adnan Polat, o seçimde Adnan Öztürk'e karşı seçildiğinde Adnan Öztürk 2600 oy almışt. Bu mesajı bile almadı. Çok ciddi insanlar çıktı. Yaşlısı genci eleştirdi ama mesajı almadı. Ümit Davala hakkındaki ifadesi Galatasaray'ı temsil zaafiyetini gösterdi. Ama, nafile ve sığ çabalarına devam ediyor. Bizim muhatabımız olmayacak" diye sözlerini bitirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!