Farklı olabilirdi

BASKETBOL Milli Takımımız grubun final maçında Yunanistan’a yenildi diye, kimse çıkıp da bu çocukları eleştirmesin.

Genç devlerimiz dün gece son Avrupa Şampiyonu karşısında yine çıkıp aslanlar gibi mücadele ettiler. Kazanmak için varlarını yoklarını ortaya koydular. Ama bu kez olmadı.

"Yunanistan maçını kazabilir miydik?" diye sorarsanız, cevabım "Elbette kazanabilirdik". Biraz daha şanslı, biraz daha dikkatli olabilseydik, kritik top kayıpları yapmasaydık, bu maçı kazanabilirdik. Kazansak güzel olacaktı, ama kaybettik diye dünyanın sonu da gelmedi. Biz bileğimizin hakkıyla gruptan çıktık ve şimdi Slovenya’yla çeyrek finale kalmak için oynayacağız. Kazanırız ya da kaybederiz, ama bildiğim bir şey var ki, bu takım kimseye mücadele etmeden teslim olmaz. Dün bunu bir kez daha gördük.

İkramı reddetmediler

Ersan’
ın son saniyede meydana gelen sakatlığı hücum ve savunma gücümüzü olumsuz etkilemişti. Maçın başlarında kötü hücum ettik. Prese çıkamadık, peşpeşe toplar kaybettik, geriye düştük. Ama maçı bırakmayan karaktere sahip takımımız, hemen toparlandı. Serkan’ın skorer oyununa, ikinci çeyrekte toparlanan savunmamız da katılınca maçı kontrolümüze alıp İbo’nun son saniye basketiyle devreyi önde bitirdik.

Ancak böylesi maçlarda çok uzun süre skorsuz kalmamak gerektiğini üçüncü çeyrekte unuttuk. Bu çeyrekte sadece 5 sayı üretince şut atmaktan korkan Yunanları uyandırmak için adeta davetiye çıkardık.

Son derece deneyimli oyunculardan kurulu Yunan takımı bu ikramı reddetmedi. Son çeyrekte yeniden toparlandık. Ama bu kez de şanssızlık yakamıza yapıştı. Eğer kritik noktalarda, kritik atışlarda isabet bulabilseydik, sanırım durum çok daha farklı olabilirdi.

Burada önemli bir turnuva oynuyoruz. Bunun içinde kaybedeceğimiz günler de olacak.

Yeter ki gerekli dersleri çıkaralım ve moralimizi ve motivasyonumuzu bozmadan inancımızı kaybetmeden yolumuza devam edelim. Çünkü bu takımda o güç var.
Yazarın Tüm Yazıları