Farklı fikirleri göstermek istedik

Güncelleme Tarihi:

Farklı fikirleri göstermek istedik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2017 14:48

Kent Düşleri Proje Fikir Yarışmaları’nın onuncusu olan Maltepe Havagazı Fabrikasının Değerlendirme Projesi Fikir Yarışması’nda alan ve çevresinin gerekli analizlerinin yapılabilmesi için yer görme buluşması gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Asbest nedeniyle özel koruyucu kıyafetler ve maskelerle gerçekleştirilen yer görmeye 100’ü aşkın mimarlık öğrencisi katıldı. ODTÜ, Başkent Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından mimarlık öğrencileri yarışmaya dair fikirler geliştirmek için Havagazı Fabrikası çevresinde inceleme gezisi yaptı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Namık Kemal Kaya, Ankara Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut ve Prof. Dr Cana Bilsel de inceleme gezisine katıldı.

MÜZE YAPILABİLİR

Candan, Maltepe Havagazı Fabrikası’nın toplum ve mimarlık camiası için önemli bir değer olduğunu vurgulayarak, “Bu alan için uzun süredir Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak mücadele ediyoruz. Kent belleğinden siliniyor olmasına karşı Ankara Tabip Odası ile birlikte Maltepe Havagazı Fabrikası Kent Düşleri Yarışması açarak bu kente dair mimarların ve mimarlık öğrencilerinin, tabiplerin ve kentlilerin de bir başka fikri olduğunu göstermek istedik” dedi. Candan, Havagazı Fabrikası ve asbeste ilişkin açılan bütün davalarda mahkemelerin Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Ankara Tabip Odası’nı haklı bulduğunu söyledi.
Ankara Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut ise, “Burada, İstanbul’daki müzeye çevrilen elektrik santraline benzer, Ankara dokusuna ve çevre mimarisine uygun bir müze yapılabilir“ dedi. Dr. Ercan Yavuz ise “Asbestten Ankara Halk Sağlığına Bakış” adlı bir sunum gerçekleştirdi. Yavuz asbestin nasıl bir madde olduğuna ve mimaride ve teknolojide nasıl kullanıldığına, ne zaman yasaklandığına dair bilgiler verdi.

BAKMADAN GEÇME!