Farkındalık atölyeleri öğrencilerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Farkındalık atölyeleri öğrencilerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2016 11:16

Farkındalık atölyeleri öğrencilerle buluştu

Haberin Devamı

Servet ARSLAN / AĞRI, (DHA)-Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde öğrenci toplulukları ile Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Ağrı İl Müdürlüğü işbirliğiyle ‘Farkındalık Atölyeleri’ projesi kapsamında ‘Aşk, Moda ve Kadın’ semineri düzenlendi.



Üniversite bünyesindeki Kritik Analitik Düşünme Topluluğu ile KYK Ağrı İl Müdürlüğü arasında yaklaşık bir yıl önce yapılan protokolle Farkındalık Atölyeleri ana başlığıyla, “Tarih", “Edebiya", "İlahiyat", “Helal ve Sağlıklı Gıda", “Kritik Analitik Düşünme" ve “Siyasal Düşünce" alanlarında atölye çalışmaları başlatıldı. İki hafta boyunca devam edecek atölye çalışmalarında 12 akademisyen tarafından 12 farklı konu işleniyor. Cumartesi-Pazar günleri saat 18.00’de gerçekleştirilen atölye çalışmalarında alanında uzman akademisyenler sayesinde KYK yurtlarında kalan üniversite öğrencilerinin önemli konularda farkındalık sahibi olmaları hedefleniyor. Katılım sağlayan öğrencilere KYK tarafından katılım sertifikasının verileceği programların ilki geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günü gerçekleştirildi.



Aşk, moda ve kadın konulu seminerde, “Aşkı aramayın, aşk aranarak bulunabilecek bir şey değildir" diyerek konuşmasına başlayan Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Abdulselami Sarıgül, “Aşk, Allah’ı ‘en çok anan’ demek. Kalbimizdeki gerçek aşk, karşıya hissettiğimiz ince düşüncedir. Ancak günlük yaşantılarımızın olumsuz etkileri bu aşkı söndürür. İffetinizi kaybederseniz aşık olamazsınız. Siz nasılsanız kalbinize sizin aynınız girer" diye konuştu.



Soru, cevap şeklinde devam eden atölye çalışması, öneriler bölümü ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!