Farkında olmadan tarih yazmayı başardı!

Güncelleme Tarihi:

Farkında olmadan tarih yazmayı başardı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2012 12:39

Yüzme ile ilgilenirken, farkında olmadan triatlona yönelen Sabri Öğe, genç erkekler kategorisinde Türkiye'nin ilk Balkan şampiyonu oldu.

9 Eylül'de, Elazığ'da 6 ülkeden 46 sporcunun katıldığı Balkan Triatlon Şampiyonası'nda, Türk sporcular 2 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

Bu müsabakalarda Balıkesirli sporcu Sabri Öğe, elde ettiği başarıyla hem kendi kategorisinde birinci olarak ilk kez Türk bayrağını dalgalandırdı hem de elde ettiği şampiyonlukla tarihe geçti. Öğe, yüzme, koşu ve bisiklet yarışından oluşan bu spor dalında, genç erkeklerde “Balkan Şampiyonu” olan ilk Türk sporcu unvanına kavuştu.

Türkiye'nin Balkan şampiyonalarında, genç erkeklerde en iyi derecesinin 2005 yılında elde edilen üçüncülük olduğunu ifade eden Öğe, 750 metre yüzmenin ardından 20 kilometre bisiklet ve 5 kilometre koşuyu kapsayan Balkan Şampiyonası'nda elde ettiği dereceyle çıtayı zirveye taşıdığını söyledi.

Öğe, 6 yaşından bu yana futbol ve yüzmeyle uğraştığını anlatarak, şunları kaydetti: “2003-2004 yıllarında yüzme antrenörümüz Yüksel Işık, beni stadyuma götürerek koşmamı istedi. Aralıklarla bunu yaptık. Sonra bana bir bisiklet verdi ve performansımı ölçtü. Bunların yüzme sporuyla ilgili olduğunu düşünüyordum. Meğer ben farkında olmadan triatlon için zemin hazırlıyormuş. Yüzme, koşu ve bisiklette iyi olduğumu görünce bana bu sporu anlattı. 2006'dan bu yana da triatlonla uğraşıyorum. İki Türkiye şampiyonluğu ve üç kez de ikinciliğim var. İlk kez genç erkeklerde Balkan Şampiyonu oldum. Büyük mutluluk ve onur. Daha önceki müsabakalarda ilk üçe girememiştim.”

Koşu temelinin futbolla oluştuğunu vurgulayan Öğe, “Avrupa Şampiyonası'nda henüz genç erkeklerin iyi bir derecesi yok. Gelecek yıl Haziran'da Alanya'da Avrupa Şampiyonası düzenlenecek. O şampiyonada da Türkiye adına bir ilki başarmak istiyorum. Sıkı çalışıyorum ve başarmak için elimden geleni yapacağım” dedi.

Öğe, asıl hedefinin 2016 Olimpiyatları'na katılmak olduğunu belirterek, “Triatlon zor ama keyifli bir spor dalı. Vücut ve beyin olarak hazırsanız başarıya ulaşmak zor olmuyor. Sıkı çalışmak gerekiyor. Bir gün bile antrenmanı aksatsanız, yarı yolda kalabilirsiniz” diye konuştu.

“Türkiye'nin gelecek vadeden triatlon sporcusu”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün yüzme antrenörü ve Triatlon Milli Takım Antrenörü Yüksel Işık ise genç bayanlarda ilk Balkan Şampiyonluğu'nu 2007'de Ceren Orhanlı'nın elde ettiğini, aynı sporcunun 2010'da da ikinci kez aynı başarıya imza attığını anlattı.

Genç erkeklerde ilk Balkan şampiyonunun Öğe olduğunu dile getiren Işık, şunları kaydetti: “Uzun mesafe koşu ve yüzmede Sabri'nin performansı çok iyi. Bunu gördüğüm için triatlona yönlendirdim. Öğe, ben onu triatlona hazırlarken farkında bile değildi. Öngörümde yanılmadım ve başarılar ardı ardına gelmeye başladı. Türkiye'nin gelecek vaat eden triatlon sporcusu. Türkiye olarak artık yükselen trendi yakaladık. Özellikle erkeklerde çok başarılıyız. Diğer kategorilerde de başarılı erkeklerimiz var. Hedef, Avrupa Şampiyonluğu'nda da dereceler elde etmek. Sabri, çok yetenekli bir sporcu ve gelecekte çok iyi sonuçlar alacaktır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!